Comware-Based
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

A5500 and Cisco Config ??

Advisor

A5500 and Cisco Config ??

Hi -

 

I have to interconnect my new A5500 switches for our san network to our current Cisco Catalyst 3020 blade switches. I have read through the HP ASE manual and would like to double check things since this is the san network. The cisco's vlan is setup using vtp but its already using 802.1q tagging and not cisco's isl's. Any help would be great!

 

Thanks

 

A5500 Config

#

vlan 2

#

interface Bridge-Aggregation13

 description Trunk to Blade 
 port link-type trunk
 undo port trunk permit vlan 1
 port trunk permit vlan 2
 link-aggregation mode dynamic

#

interface GigabitEthernet1/0/13
 port link-mode bridge
 description Member1 of BAGG13
 flow-control receive enable
 port link-aggregation group 13

#

interface GigabitEthernet2/0/13
 port link-mode bridge
 description Member2 of BAGG13
 flow-control receive enable
 port link-aggregation group 13

 

Cisco Config

#

int po1

 des Trunk_to_BAGG13
 switchport mode trunk
 switchport trunk allowed vlan 2
 flowcontrol receive on

#

int g0/22
 des Member1_to_PortChan1
 channel-group 1 mode active
 spanning-tree portfast
 flowcontrol receive on
#
int g0/19
 des Member2_to_PortChan1
 channel-group 1 mode active
 spanning-tree portfast
 flowcontrol receive on

#

2 REPLIES
Super Advisor

Re: A5500 and Cisco Config ??

I think you are missing the PVID (5500) and the Native VLAN (Cisco).

 

In the 5500:

 

interface Bridge-Aggregation13

port trunk pvid vlan <vlan_id>

 

In the Cisco:

 

int po1

switchport trunk native vlan <vlan_id>

encapsulation dot1q

 

Since you denied the VLAN 1 (default native VLAN and PVID) passing through the trunk, you have to tell the switch what is the PVID of the trunk - which means that in the Cisco switch you have to setup the native vlan (PVID).

 

HTH

Trusted Contributor

Re: A5500 and Cisco Config ??

@Fred: no native vlan is needed. It works without on A-Series and cisco

 

@ ccavanna:

In my opinion the link-aggregation on A-Series is misconfigured. Konfigure the vlan on the bridge aggregation AFTER you have added the ports to the Aggregation group. Then the BR will add the VLAN-config the the physical ports. => see "display log" and "display link-aggregation v".

 

I am not sure, but i think it's the same on cisco.

 

 

br

Manuel

H3CSE, MASE Network Infrastructure [2011], Switzerland