Garasjen - uten nerden stopper verden
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mener du 

Behovet for utdannelse er umettelig!

av NorgeGjest ‎09-26-2012 03:26 PM - endret ‎10-03-2012 05:02 PM

Kjære dagbok - besøk på Rosamystica

 

Jeg er spent på hvordan livet er på Rosamystica, 2 år etter at jeg var der og åpnet skolen sammen med min kollega Britt Fidjestøl i juli 2010. Rosamystica er HP sin første skole i Zambia, en skole som ligger i Matero i utkanten av hovedstaden Lusaka. Lokalmiljøet er preget av fattigdom, høy kriminalitet, en eller begge foreldrene er døde og ressursene er minimale. Vi bygget skolen i samarbeid med Kirkens Nødhjelp i Zambia i tidsrommet 2009-2010.


Møte med elevene er fylt med glede, varme og mange smil. Til tross for minimal tilgang på ressurser har de ikke mistet håpet. Jeg skjønner at sang, dans og rytmer er en viktig del av deres liv, og klapper med.

 

garasjen-wamba6.jpg

 

Rektor forteller om utviklingen fra 2 barn på kjøkkenet hennes, til en ny flott skole for 2 år siden som i dag rommer 215 elever. Antallet elever øker, og  5 elever har fått tilbud om univeristetsplass. Fantastisk å høre! Jeg blir så glad. Det understreker hvor viktig det er å bygge skoler og gi utdannelse. Dessverre har ingen av dem mulighet til å akseptere plassen sin. De ikke har råd. Det gjør meg vondt å høre, og jeg får lyst til å betale skolegangen selv. Men det vil alltid være noen som ikke har råd, og da kan jeg ikke gi til en og ikke de andre. Jeg må finne på noe annet som kan gi hjelp til alle. Jeg innser igjen at behovet for utdannelse er umettelig. 

 

garasjen-wamba5.jpg


Siden sist har Rosamystica fått et ”kjøkken” og et sted hvor elevene kan spise mat. Elevene spiser på rundgang inndelt etter klasser. Kjøkkenet  er et rom med tak og vegger hvor lærerene kan lage mat uavhengig av vær, og i ”renere” omgivelser enn rett på bakken. Kjøkkenet er gitt av de ansatte i HP Norge. Flott å se at våre egne bidrag har kommet med til et godt formål. I Norge snakker politikerne om at elevene ved norske skoler skal få gratis mat. I Zambia har ansatte i HP Norge gitt elevene et egnet sted for matlaging og et tak over hodet. Kontrastene er store. Rosamystica har også etablert en grønnsakshage, hvor hvert enkelt trinn dyrker sine egne grønnsaker som brukes til elevenes lunsj.

 

Fortsettelsen følger...

 

Les mer om bakgrunnen for prosjektet i Randi sin første artikkel HP bygger skoler i Afrika

0
Om forfatteren

NorgeGjest

Legg inn en kommentar
Pass på at du velger et unikt navn. Du kan ikke benytte et navn som allerede er i bruk.
Pass på at du velger en unik e-postadresse. Du kan ikke benytte en adresse som allerede er i bruk.
Skriv inn tegnene du ser på bildet over.Skriv inn ordene du hører.
Arrangement
January 2016
Online
Software Expert Days - 2016
Join us online to talk directly with our Software experts during the online Expert Days - see details below. Software experts do not monitor this foru...
Les mer
Ongoing
See board event postings
Vivit Events - 2016
Learn about upcoming Vivit webinars and live events in 2016.
Les mer
Se alle