Garasjen - uten nerden stopper verden
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mener du 

Takknemligheten kan ikke kvantifiseres i verdi

av NorgeGjest ‎10-24-2012 10:30 AM - endret ‎10-24-2012 11:04 AM

Kjære dagbok – roadtrip dag 4 – tilbake til Lusaka

 

Siste dag med roadtrip. 6 timer foran oss i bil før vi er tilbake i Lusaka og sivilisasjonen igjen. Det har vært noen dager med sterke og store opplevelser. Hver dag nye inntrykk og nye refleksjoner. Det tar på. Så mye å fordøye. Jeg er takknemlig for muligheten til å oppleve dette. Jeg er takknemlig for at HP har finansiert en skole til. Behovet for utdannelse vil fortsatt i mange år være umettelig. For Wamba Community er verdien av ny skole uvurderlig. Manglen på skoler og lærere er spesielt stor i de fattige områdene som ligger langt fra byene. Generelt i Zambia er mange av utfordringene like. Mange av barna har mistet en eller begge foreldrene, de kommer fra fattigslige kår hvor det har vært liten mulighet for utdannelse.

 

Det er lang reisevei for å komme på skole og sikkerheten er derfor heller ikke godt i varetatt. Fra første skoleåret er det ca. 50% fordelt gutter og jenter. I løpet av 4. året faller mange av jentene av, grunnet at de har kommet i puperteten og blitt gravide. De blir gift og får et helt annet liv. Det er derfor det er så viktig for Zambia, og Afrika forøvrig, å få flere skoler. Da trenger ikke elevene å bli utsatt for lang reisevei og unødvendig risiko. Samtidig sikrer vi at elevene får nødvendig kunnskap til å ta de rette valgene, for Zambia trenger skolerte mennesker til å videreutvikle landet. Takknemligheten for å få ny skole både ved Rosamystica og Wamba Community kan ikke kvantifiseres i verdi. Vi kan vanskelig forestille oss hva dette betyr for barna. «This is like heaven send to them.»

 

 

Hilsen Randi

 

Les tidligere innlegg fra Randi:

Det hjelper å hjelpe

Destinasjon Lukulu District

Roadtrip i Zambia
Behovet for utdannelse er umettelig

HP bygger skoler i Afrika

 

Artikkelen er skrevet av Randi Mogerhagen, prosjektleder for skoleprosjektet,

og utarbeidet av Monica Sæther.

Om forfatteren

NorgeGjest

Legg inn en kommentar
Pass på at du velger et unikt navn. Du kan ikke benytte et navn som allerede er i bruk.
Pass på at du velger en unik e-postadresse. Du kan ikke benytte en adresse som allerede er i bruk.
Skriv inn tegnene du ser på bildet over.Skriv inn ordene du hører.
Arrangement
Jun 7-9
Las Vegas
Discover 2016 Las Vegas
Discover 2016 in Las Vegas, the ultimate showcase technology event for business and IT professionals to learn, connect, and grow.
Les mer
Each Month in 2016
Online
Software Expert Days - 2016
Join us online to talk directly with our Software experts during online Expert Days. Find information here about past, current, and upcoming Expert Da...
Les mer
Se alle
Hva er nytt