HPE Insight Cluster Management Utility (CMU)
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

Small Monitoring Daemon (SMD) does not start on some nodes CMU 7.1

Occasional Visitor

Small Monitoring Daemon (SMD) does not start on some nodes CMU 7.1

I'm doing some fancy cloning,

we have several clusters, same HW, so I want to reuse the image

from one node to another cluster, same disklayout etc.

 

I do a dummy install with the right disk partitioning.

Then I replace the image files partachi-sda*.tar.bz2

 

Deploy image ok, and runs as expected, so far so good, this works fine on a OS level.

 

But CMU does not like this, the SMD does not start on the nodes.

I can get it to start if I do (in the CMU GUI) Monitoring -> stop then start Monitoring Engine.

 

But when I reboot a node SMD doesn't start on that node.

 

Any advice ?

 

1 REPLIES
Highlighted
Advisor

Re: Small Monitoring Daemon (SMD) does not start on some nodes CMU 7.1

How many nodes do you have in your cluster?

Are all nodes part of network entity ?


Do you mean that every time when you reboot a compute node, you need to restart monitoring to get SMD running on compute node?

did you wait for few minutes after node boots successfully?

 

Please Increase monitoring debug level CMU_SEC_MONITORING_DEBUG_LEVEL and CMU_SMD_MONITORING_DEBUG_LEVEL to 9 in cmuserver.conf

Restart monitoring daemon, wait for few minutes. Then reboot one compute node, wait for few minutes and check if monitoring starts.

 

Please check these logs for errors:

On compute where secondary monitoring daemon is running:

  /opt/cmu/log/SecondaryServerMonitoring_<hostname>.log

On problematic node:

  /opt/cmu/log/SmallMonitoringDaemon_<hostname>.log

 /opt/cmu/log/smd_start_<hostname>.log