LAN Routing
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

InterVLAN routing not working - New to Procurves

Occasional Visitor

InterVLAN routing not working - New to Procurves

Hello!

 

I'm hoping someone could give me some direction.  Basically my problem boils down to the fact that I can't go anywhere outside of my VLAN 200.  I have a new 2920 Procurve that is connected to a Netgear switch.  The Netgear switch only has the default VLAN 1 setup with an IP of 10.1.1.3.  I have set up VLAN 200 with IP of 10.1.200.1 /24 on the 2920 and have one port Untagged for 200.  This port is 3/2.  The port connected to the Netgear switch is port 3/48.  I can ping our DNS server (10.1.1.125) from the Procurve which is connected to the Netgear switch but when I connect my laptop to port 3/2 (VLAN 200) and manually assign an IP address to my laptop I cannot ping the server.  Here is my config:

 

ip routing

 

vlan 1
   name "DEFAULT_VLAN"
   no untagged 3/1-3/3,3/20,3/47
   untagged
 1/1-1/48,1/A1-1/A2,1/B1-1/B2,2/1-2/48,2/A1-2/A2,2/B1-2/B2,3/4-3/19,3/21-3/46,3/
48,3/A1-3/A2,3/B1-3/B2
   ip address 10.1.1.250 255.255.255.0
   exit

vlan 200
   name "Servers_Printers"
   untagged 3/2
   tagged 3/48
   ip address 10.1.200.1 255.255.255.0
   ip helper-address 10.1.1.125
   exit

interface 3/2 (connected to my laptop)
   untagged vlan 200
   exit

interface 3/48 (connection to Netgear switch)
   tagged vlan 200
   untagged vlan 1
   exit

 

Basically I can't get over to my Netgear switch on VLAN 200.

2 REPLIES
Trusted Contributor

Re: InterVLAN routing not working - New to Procurves

Trace the layer-3 path of the packet:

Source: 10.1.200.3

Dest.:10.1.1.3

 

1/ Leaves your laptop, goes to its default gateway, which is the VLAN 200 interface on the 2920, 10.1.200.1

2/ From the VLAN200 interface, the 2920 is direct-connected to the destination subnet, therfore it knows to send out an ARP, find the destination device and switch the packet to it.

3/ The destination device replies by sending its packet to its default gateway. Where is that?

4/ The default gateway will look up its routing table to find the 10.1.200.0 subnet. Can it find it?

Occasional Visitor

Re: InterVLAN routing not working - New to Procurves

I wanted to thank you for your response as it helped me to wrap my head around it and correct my issue.  I had to create a static route on two routers one of which was the Netgear L3 switch that pointed back to that VLAN.  I'm in the middle of implementing a new core which will remove the need for these routers but needed to get the InterVLAN routing functioning in the mean time.  Again, thank you!