Languages and Scripting
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

Installing XML::PARSER and errors when running make test

Occasional Contributor

Installing XML::PARSER and errors when running make test

I installed XML::Parser V 2.30 on a Tru64 5.1B system. I ran into a problem with the 'make test' during the install. Is there some configuration that I have overlooked for 'make test'. The $expat_libpath and $expat_incpath were defined during the 'make' and that completed without a problem.

Thanks in advance for any assistance you can give.
=======================
root /usr/sysadm/perl/modules/XML-Parser-2.30> make test
PERL_DL_NONLAZY=1 /usr/bin/perl "-MExtUtils::Command::MM" "-e" "test_harness(0, 'blib/lib', 'blib/arch')" t/*.t
t/astress......... t/astress.........ok 1
/25 t/astress.........ok 2/25
t/astress.........ok 3/25
t/astress.........NOK 4
t/astress.........NOK 5
t/astress.........NOK 6
t/astress.........NOK 7 t/astress.
........NOK 8 t/astress.........NOK 9
t/astress.........NOK 10
t/astress.........NOK 11
t/astress.........NOK 12
t/astress.........NOK 13
t/astress.........NOK 14
t/astress.........NOK 15 t/astress...
......NOK 16 t/astress.........NOK 17
t/astress.........NOK 18
t/astress.........NOK 19
t/astress.........NOK 20
t/astress.........NOK 21
t/astress.........NOK 22
t/astress.........NOK 23 t/astress...
......NOK 24 t/astress.........ok 25/25
t/astress.........FAILED tests 4-24
Failed 21/25 tests, 16.00% okay
t/cdata...........
no element found at line 1, column 0, byte -1:
53^
68817664
at /usr/sysadm/perl/modules/XML-Parser-2.30/blib/lib/XML/Parser.pm line 185
t/cdata...........ok 1/2
t/cdata...........dubious
Test returned status 255 (wstat 65280, 0xff00)
DIED. FAILED test 2
Failed 1/2 tests, 50.00% okay
t/decl............
no element found at line 1, column 0, byte -1:
53^
71260928
at /usr/sysadm/perl/modules/XML-Parser-2.30/blib/lib/XML/Parser.pm line 185
t/decl............ok 1/30
t/decl............dubious
Test returned status 255 (wstat 65280, 0xff00)
DIED. FAILED tests 2-30
Failed 29/30 tests, 3.33% okay
t/defaulted.......
no element found at line 1, column 0, byte -1 at /usr/sysadm/perl/modules/XML-Parser-2.30/blib/lib/XML/Parser.pm line 185
t/defaulted.......ok 1/4
t/defaulted.......dubious
Test returned status 255 (wstat 65280, 0xff00)
DIED. FAILED tests 2-4
Failed 3/4 tests, 25.00% okay
t/encoding........
no element found at line 1, column 0, byte -1 at /usr/sysadm/perl/modules/XML-Parser-2.30/blib/lib/XML/Parser.pm line 185
t/encoding........ok 1/4
t/encoding........dubious
Test returned status 255 (wstat 65280, 0xff00)
DIED. FAILED tests 2-4
Failed 3/4 tests, 25.00% okay
t/external_ent....
no element found at line 1, column 0, byte -1 at /usr/sysadm/perl/modules/XML-Parser-2.30/blib/lib/XML/Parser.pm line 185
t/external_ent....ok 1/5
t/external_ent....dubious
Test returned status 255 (wstat 65280, 0xff00)
DIED. FAILED tests 2-5
Failed 4/5 tests, 20.00% okay
t/file............ t/file............ok 1
/2 t/file............ok 2/2
t/file............ok
t/finish.......... t/finish..........ok 1
/3 t/finish..........ok 2/3
t/finish..........ok 3/3
t/finish..........ok
t/namespaces......
no element found at line 1, column 0, byte -1:
53^
68817664
at /usr/sysadm/perl/modules/XML-Parser-2.30/blib/lib/XML/Parser.pm line 185
t/namespaces......ok 1/16
t/namespaces......dubious
Test returned status 255 (wstat 65280, 0xff00)
DIED. FAILED tests 2-16
Failed 15/16 tests, 6.25% okay
t/parament........
no element found at line 1, column 0, byte -1:
53^
71197440
at /usr/sysadm/perl/modules/XML-Parser-2.30/blib/lib/XML/Parser.pm line 185
t/parament........ok 1/12
t/parament........dubious
Test returned status 255 (wstat 65280, 0xff00)
DIED. FAILED tests 2-12
Failed 11/12 tests, 8.33% okay
t/partial.........
no element found at line 1, column 0, byte -1 at t/partial.t line 33
t/partial.........ok 1/3
t/partial.........dubious
Test returned status 255 (wstat 65280, 0xff00)
DIED. FAILED tests 2-3
Failed 2/3 tests, 33.33% okay
t/skip............ t/skip............ok 1
/4 t/skip............ok 2/4
t/skip............ok 3/4
t/skip............ok 4/4
t/skip............ok
t/stream.......... t/stream..........ok 1
/3 t/stream..........ok 2/3
t/stream..........ok 3/3
t/stream..........ok
Failed Test Stat Wstat Total Fail Failed List of Failed
-------------------------------------------------------------------------------
t/astress.t 25 21 84.00% 4-24
t/cdata.t 255 65280 2 1 50.00% 2
t/decl.t 255 65280 30 29 96.67% 2-30
t/defaulted.t 255 65280 4 3 75.00% 2-4
t/encoding.t 255 65280 4 3 75.00% 2-4
t/external_ent.t 255 65280 5 4 80.00% 2-5
t/namespaces.t 255 65280 16 15 93.75% 2-16
t/parament.t 255 65280 12 11 91.67% 2-12
t/partial.t 255 65280 3 2 66.67% 2-3
Failed 9/13 test scripts, 30.77% okay. 89/113 subtests failed, 21.24% okay.
*** Exit 2
3 REPLIES
Esteemed Contributor Esteemed Contributor

Re: Installing XML::PARSER and errors when running make test

Hi, Inez, welcome to the forums!

I don't want you to feel frustrated, because there are some truly excellent answers to be found here. If you post your question to the Tru64 forum:

http://forums1.itrc.hp.com/service/forums/familyhome.do?familyId=280

you might get a faster answer or one that is more appropriate to your OS (this forum is HP-UX).

Mic
What kind of a name is 'Wolverine'?
Honored Contributor

Re: Installing XML::PARSER and errors when running make test

Do you have libexpat installed?

these 255 failures usually indicate core dumpt due to missing libraries.

# prove -lv t/astress.t

might give you more info (but if you have an `older' perl, it won't, and your perl does not state the perl version you use.)

Enjoy, Have FUN! H.Merijn
Enjoy, Have FUN! H.Merijn
Highlighted
Occasional Contributor

Re: Installing XML::PARSER and errors when running make test

Thanks you for your responses. I did re-post my question to the Tru64 forum. And yes I did install Expat 1.958 prior to installing XML::Parser 2.30 on the Tru64 5.1B systems.