Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

/usr/dld.sl error

Frequent Advisor

/usr/dld.sl error

Hi all,

I have a problem with vp390 agent with OVO 8.10 on hp-ux 11.11 environment.
When I try to manage the "vp390sv" command, I have the following error in output:

------ Domain test1pt ------
Starting vp390mms (Master Message Server)...
/usr/lib/dld.sl: Unresolved symbol: $RECOVER_START (data) from /usr/lib/libcl.2
/usr/lib/dld.sl: Unresolved symbol: $RECOVER_END (data) from /usr/lib/libcl.2
/usr/lib/dld.sl: Unresolved module for symbol: U_get_previous_frame_x (code) from /usr/lib/libCsup.2
Starting vp390cs (Command Server)...
/usr/lib/dld.sl: Unresolved symbol: $RECOVER_START (data) from /usr/lib/libcl.2
/usr/lib/dld.sl: Unresolved symbol: $RECOVER_END (data) from /usr/lib/libcl.2
/usr/lib/dld.sl: Unresolved module for symbol: U_get_previous_frame_x (code) from /usr/lib/libCsup.2
Starting vp390alertsv (Alert Server)...
Starting vp390statman (Status Manager)...
root@suxdb01[/usr/lib]# eEVOSOK001 Alert Server failed calling read(), reason: I/O error
EVOSOK080 Alert Server failed reading HCI socket, reason: I/O error
EVOEXE102 Alert Server process of domain test1pt has exited.

I don't know how to solve this problem..

have u some idea??

Thanks in advance,
Vinc.
8 REPLIES
Exalted Contributor Exalted Contributor

Re: /usr/dld.sl error

1) check that SHLIB_PATH=/usr/lib ... echo $SHLIB_PATH

2) Check that the binary is installed correctly
swlist -a state | grep -i binary name

or swconfigure \*

SEP
Steven E Protter
Owner of ISN Corporation
http://isnamerica.com
http://hpuxconsulting.com
Sponsor: http://hpux.ws
Twitter: http://twitter.com/hpuxlinux
Founder http://newdatacloud.com
Occasional Visitor

Re: /usr/dld.sl error

Hello Vincenzo,

I just have the same problem. Any clue on how you resolved it ??

thanks in advance.
Honored Contributor Honored Contributor

Re: /usr/dld.sl error

$RECOVER_START $RECOVER_END
are symbols added to structures used to stack unwind.

didn't you strip your executable?
Else what options did you compile and link with?
Honored Contributor Honored Contributor

Re: /usr/dld.sl error

Hi,

Is the /lib and /usr/lib soft linked??

If not you have to create /lib linked to /usr/lib.

Regards,
Naveej
practice makes a man perfect!!!
Occasional Visitor

Re: /usr/dld.sl error

I have already checked that /lib is linked to /usr/lib, so the problem persists.
Any other clue ?

I guess it's got to be with some kind of system patch, but which one ...??

Thanks in advance.
Rgds.
Honored Contributor Honored Contributor

Re: /usr/dld.sl error

The message is clear; the symbole $RECOVER_... are not available in your code.
you should check on your executable doing a
nm .... |grep RECOVER
if those 2 symboles are not defined you are probably stripped.
Else there is no problem whith path because it is in libcl which we encounter the problem.
U_get_previous_frame_x() is not loaded because RECOVER* are not available in the program.
Honored Contributor Honored Contributor

Re: /usr/dld.sl error

Seems like I saw this once before and it was resolved in a later version of OVO
"Well, actually, she is a rocket scientist" -- Steve Martin in "Roxanne"
Acclaimed Contributor Acclaimed Contributor

Re: dld.sl unsat errors

[ Edited ]

>the symbols $RECOVER_... are not available in your code.
>you should check on your executable doing a
>nm .... | grep RECOVER

 

If these symbols aren't exported, it will also fail.  FOr PA32, check with:

odump -slexport ... | grep RECOVER

 

This could happen if the executable is now run against a new shlib version that now requires the aC++ runtime.

Or possibly use of an exported LD_PRELOAD for the whole session.