LoadRunner Support Forum
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

Bitmap fails to refresh when using Citrix 13.* Client

SOLVED
Go to Solution
Advisor

Bitmap fails to refresh when using Citrix 13.* Client

On Citrix Client 13.4.0.24

E11_CreateEndorsement.c(73): Waiting for bitmap (244, 138, 41, 19) to have hash value "47778389f0e44af9ae1ff0e71ddc3274"

27/03/2014 09:52:15 E11_CreateEndorsement.c(73): WaitForEvent: Initializing wait event, time=40000, end time=3186992

27/03/2014 09:52:15 E11_CreateEndorsement.c(73): The current bitmap value is 53f57805e1d16cc2530529c6b30cc0fe

27/03/2014 09:52:19 E11_CreateEndorsement.c(73): "Find Open Market Policies" is not currently in map, adding it now

27/03/2014 09:52:19 E11_CreateEndorsement.c(73): Create window name="Find Open Market Policies" flag=1 style=369819648 ext_style=262144 ID=65772

27/03/2014 09:52:19 E11_CreateEndorsement.c(73): Created window: "Find Open Market Policies"  at (8, 0)

27/03/2014 09:52:19 E11_CreateEndorsement.c(73): Foreground window = 65772

27/03/2014 09:52:20 E11_CreateEndorsement.c(73): Activate window: "Eclipse Broking - [3.1.10.33603] - [GBLON-I-TS504I][GBLON-I-AP"

27/03/2014 09:52:20 E11_CreateEndorsement.c(73): Foreground window = 327858

27/03/2014 09:52:20 E11_CreateEndorsement.c(73): Destroy window: "Find Open Market Policies"

27/03/2014 09:52:20 E11_CreateEndorsement.c(73): removing "Find Open Market Policies" from LogicNameMap

27/03/2014 09:52:55 E11_CreateEndorsement.c(73): WaitForEvent: exiting on timeout; time spent=40014

27/03/2014 09:52:55 E11_CreateEndorsement.c(73): waiting for the agent to send the first buffer

27/03/2014 09:53:00 E11_CreateEndorsement.c(73): The agent has failed to make contact

27/03/2014 09:53:00 E11_CreateEndorsement.c(73): The buffer wasn't sent through the channel, since the agent has failed to make contact !!!

 

On Citrix Client 11.0.0.5357

E11_CreateEndorsement.c(73): Waiting for bitmap (244, 138, 41, 19) to have hash value "57778389f0e44af9ae1ff0e71ddc3274"

27/03/2014 10:08:50 E11_CreateEndorsement.c(73): WaitForEvent: Initializing wait event, time=40000, end time=233526010

27/03/2014 10:08:50 E11_CreateEndorsement.c(73): The current bitmap value is 53f57805e1d16cc2530529c6b30cc0fe

27/03/2014 10:08:53 E11_CreateEndorsement.c(73): "Find Open Market Policies" is not currently in map, adding it now

27/03/2014 10:08:53 E11_CreateEndorsement.c(73): Create window name="Find Open Market Policies" flag=1 style=369819648 ext_style=262144 ID=65784

27/03/2014 10:08:53 E11_CreateEndorsement.c(73): Created window: "Find Open Market Policies"  at (8, 0)

27/03/2014 10:08:53 E11_CreateEndorsement.c(73): Foreground window = 65784

27/03/2014 10:08:53 E11_CreateEndorsement.c(73): Activate window: "Eclipse Broking - [3.1.10.33603] - [GBLON-I-TS504I][GBLON-I-AP"

27/03/2014 10:08:53 E11_CreateEndorsement.c(73): Foreground window = 327866

27/03/2014 10:08:53 E11_CreateEndorsement.c(73): Destroy window: "Find Open Market Policies"

27/03/2014 10:08:53 E11_CreateEndorsement.c(73): removing "Find Open Market Policies" from LogicNameMap

27/03/2014 10:08:54 E11_CreateEndorsement.c(73): Screen update, new hash value = "47778389f0e44af9ae1ff0e71ddc3274"

27/03/2014 10:08:54 E11_CreateEndorsement.c(73): Wake Up and check new event.

27/03/2014 10:08:54 E11_CreateEndorsement.c(73): The current bitmap value is 47778389f0e44af9ae1ff0e71ddc3274

27/03/2014 10:09:30 E11_CreateEndorsement.c(73): WaitForEvent: exiting on timeout; time spent=40014

27/03/2014 10:09:30 E11_CreateEndorsement.c(73): waiting for the agent to send the first buffer

27/03/2014 10:09:35 E11_CreateEndorsement.c(73): The agent has failed to make contact

27/03/2014 10:09:35 E11_CreateEndorsement.c(73): The buffer wasn't sent through the channel, since the agent has failed to make contact !!!

 

This is exactly the same script in both instances - when running under citrix Receiver 13.4.0.24 the bitmap check fails to refresh. I have tested this in both Loadrunner  11.52 and Loadrunner 12 and same thing happens - also tested using the XenApp 4.5 and XenApp6 with the Citrix Receiver version - each time the bitmap synchronisation check fails to refresh and find and substitute the new hash value. The misleading thing is that the pop-up 'Failed Image Synchronisation..' actually show the correct image that should be substituted - clicking Continue fails to store the new bitmap (as it wasn't refreshed in the output it there is nothing to replace!) - see attachment

1 ACCEPTED SOLUTIONS
Highlighted
Advisor

Re: Bitmap fails to refresh when using Citrix 13.* Client

Sorted!!!!!

 

In Run-Time settings it appears that on the Citrix  'Synchronisation'  settings there is a 'Bitmap Polling delay' - this was set to '0' which works fine on the previous client - However by setting it to '1' I was able to ensure the synchronisation was refreshed!    This field is described as follows:-

Bitmap polling delayThe delay between polling screen state during bitmap synchronization, in milliseconds (0 - use Citrix Client notifications instead of forced polling)

1 REPLIES
Highlighted
Advisor

Re: Bitmap fails to refresh when using Citrix 13.* Client

Sorted!!!!!

 

In Run-Time settings it appears that on the Citrix  'Synchronisation'  settings there is a 'Bitmap Polling delay' - this was set to '0' which works fine on the previous client - However by setting it to '1' I was able to ensure the synchronisation was refreshed!    This field is described as follows:-

Bitmap polling delayThe delay between polling screen state during bitmap synchronization, in milliseconds (0 - use Citrix Client notifications instead of forced polling)