Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

Swinstall Problem

Highlighted
Occasional Advisor

Swinstall Problem

[ Edited ]

Hi when I install a software which download from hp wesite, I cause this problem:

 

swinstall -s fullpath/softname.depot

The target "Hostname:/" fail Analysis, so the task cannot be excuted...

 

can anyone help me.

 

 

P.S.This thread has been moved from Systems Management (OpenView-OP Mgmt) Support and News Forum to HP-UX > patches- HP Forums Moderator

9 REPLIES

Re: Swinstall Problem

Hi,

 

if you have downloaded the software please check the install guide for the steps to install the product. this should contain the command line or steps to install the software on hp-ux.

 

if the information is clear and you have to run the install using swinstall, then try the swinstall UI based installation.

HPE Software Rocks!
Occasional Advisor

can you tell me the steps?

can you tell me the steps?

Re: can you tell me the steps?

I am not sure for which software you require install steps. in any case the steps are documented in the install guide that comes along with the software.

 

Please check the documentation.

HPE Software Rocks!
Occasional Advisor

Re: can you tell me the steps?

I am afraid there is no document with the software package. Do you have any common installation documents?

Re: can you tell me the steps?

[ Edited ]

run swinstall, this opens up the UI. then install the package from local depot file. these are the common steps to install from a hp-ux software depot file.

 

i doubt that the common installation steps might be enough. tell me which software this is you are attempting to install (unless you wish to keep that a secret) and i will try to get the installation doc. there has to be one IMO.

HPE Software Rocks!
Occasional Advisor

Re: can you tell me the steps?

unzip-6.0-hppa-11.11.depot

Re: can you tell me the steps?

Hello, this is the unzip utility. when you mentioned HP software i thought you were referring to software such as 'OpenView Operations', etc.

 

 Anyhow, did you check out this answer from Steven Protter and others?

 

http://h30499.www3.hp.com/t5/System-Administration/sudo-installation/td-p/4265519

 

 

HPE Software Rocks!
Occasional Advisor

Yes, Thanks, Please see the below error infor;   * Beginn...

Yes, Thanks, Please see the below error infor;

 

* Beginning Analysis Phase.
* Source: HOSTNAME:/DATA3/unzip-6.0-hppa-11.11.depot
* Target: HOSTNAME:/
* Target logfile: HOSTNAME:/var/adm/sw/swagent.log
* Reading source for product information.
NOTE: The command "/sbin/mount" exited with a status code of "1".
The following is the output from the command:
vxfs mount: Cannot open /dev/vgbak/lvbakup: No such device or address
vxfs mount: Cannot open /dev/vg01/DATA2: No such device or address
NOTE: End of command output. Non-zero exit status may or may not be
a failure. Look for additional messages.
ERROR: Entry for filesystem "/dev/vg01/DATA2" in "/etc/fstab"
could not be mounted. If you do not want this file system
mounted, comment it out of the "/etc/fstab" file, or set the
"mount_all_filesystems" option to "false".
ERROR: Cannot continue the Analysis Phase until the previous errors
are corrected.

Re: Yes, Thanks, Please see the below error infor; * Beginn...

This is not per se HP Systems Management/Operations Management question. Please contact the moderator to have this query shifted to the appropriate forum for HP-UX.

 

That said, i can still answer your question -

The only error is that not all filesystems are mounted. and this can be overcome if you choose the option to not mount all filesystems. this is something that you must do in the swinstall gui - options menu.

 

if you are using command line -

 

swinstall -x mount_all_filesystems=false $PWD/<...>.depot \*

 

Another option is to remove the offending entry in /etc/fstab and re-run the swinstall.

 

HTH

- ramd

HPE Software Rocks!