ProLiant Servers (ML,DL,SL)
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

F8 iLO option does not appear during POST - DL380 G4

Highlighted
Occasional Visitor

F8 iLO option does not appear during POST - DL380 G4

When the server is powered on it goes right from the CPU initialization to the Array init and never offers the F8 iLO config option.
13 REPLIES
Honored Contributor Honored Contributor

Re: F8 iLO option does not appear during POST - DL380 G4

Is it working?

Can you see the iLO device in BIOS?
Any link on the port?
Tried to clear NVRAM or firmware upgrade?
Occasional Visitor

Re: F8 iLO option does not appear during POST - DL380 G4

Thanks for getting back to me Johan!

To your questions -

I can't tell if it's working because I can't get in to iLO setup to set the address and DHCP settings etc because it does not offer the F8 option during POST...

I can see the iLO in the BIOS.

Firmware is at the latest - 9.20b

I cleared the NVRAM using the F9 option and then Advanced Settings -> clear non-volitile memory.

Still no F8 option during POST...

Occasional Visitor

Re: F8 iLO option does not appear during POST - DL380 G4

Additional info -

I have an ethernet cable connected from the iLO port to a switch. The activity lights on the iLO port are green/blinking green.
I test this cable by connectiing it to another server's iLO and that one works.

Also, I found another thread in here about the same issue. Sadly, that one seemed to end without resolution. :(

Title:
Ilo on DL380 G4 not showing up on POST boot
Respected Contributor Respected Contributor

Re: F8 iLO option does not appear during POST - DL380 G4

Apply the latest firmware. See if the ILO switch is enabled on the server board.
Occasional Visitor

Re: F8 iLO option does not appear during POST - DL380 G4

System Maintenance Switch Pack switch S1 is set to On = iLO security is disabled.

The firmware is at the latest - 9.20b installed from CD.


Thanks.
Honored Contributor Honored Contributor

Re: F8 iLO option does not appear during POST - DL380 G4

Hm.. What about a downgrade of firmware? Does that work?
见习顾问

Re: F8 iLO option does not appear during POST - DL380 G4

1.Go to BIOS--PCI DEIVCE,Check ILO2 if it exist

2.If exist,Clear NVRAM and POST again.

3.If it doesn't work either,use the backu bios or replace system board
Advisor

Re: F8 iLO option does not appear during POST - DL380 G4

Hi,

I have the same problem - a DL380 G4 which does not display the ILO Prompt when booting.

The BIOS shows that the ILO devices are present in the PCI List and the lights appear to flash normally on the ILO NIC. I have tried reflashing the system BIOS to the latest version that I found on the HP Web site (07/19/2007) but the Management Utility or the ILO Firmware Update utilities cannot "see" the ILO hardware.

I have tried resetting the ILO by powering off and removing the power plug and also tried resetting SW6 on the configuration dip switch. The rest of the system appears to work fine, is there anything else that I can try before I have to consider reaplcing the main system board?

regards
Dave
Occasional Visitor

Re: F8 iLO option does not appear during POST - DL380 G4

[ Edited ]

Hate to necro an old thread but I just got done dealing with this on a few servers in our environment (including a DL380 G3).

To fix, first get 2 floppies. You'll need to use the ROMpak to flash the controller.
Aka the one that reads as:
**CRITICAL ** Options ROMPaq Firmware Upgrade Diskette for HP Integrated Lights-Out Management Controller

Download the ROMPaq.
Run it and let it format the 2 floppies.
Power off the server.
Set the dip switch (1) to disable the security.
Insert floppy 1.
Follow prompts until it is done.
Restart and you should see the F8 boot option for iLO.

Don't forget to flip the dip switch back.

Frequent Visitor

Re: F8 iLO option does not appear during POST - DL380 G4

Any help would be great i have download the rompaq files like you have stated. for the server im working on HP DL580 G3  i am running windows server 2003 x64.. i go to run the sp32835.exe it comes up with (the image file the location of the file. is valid, but for a machine type other then the current machine) i just would like to make the too disks to fix the other guys messup tied putting ilo2 on the server lost power and now its doing the same thing as described above everything to a T..  any help even if its to tell me to go fly a kite lol would be great.. im dumbfouned at this point.

Thanks in advance

Dustin

Occasional Visitor

Re: F8 iLO option does not appear during POST - DL380 G4

replace system bord
Frequent Visitor

Re: F8 iLO option does not appear during POST - DL380 G4

I just Want to make the floppy disks to try to flash it.. it wont let me. i download the softpack file from hp for that server and it wont let me make the disk. or am i missing another program. ive saved one before but it was a g1 and the softpack made the disk this one says do not pass go do not collect 200$ :-(

Frequent Visitor

Re: F8 iLO option does not appear during POST - DL380 G4


ahmed3 wrote:
replace system bord

I just wanted to say i got it fixed what i did mabe it will help other people is

1) got rufus made a bootable freedos usb, I then put the rompaq on that usb

2) i booted in to freedos ran the rompaq.exe file then it prompted me to put in disk one then two

3) i just restared the server with disk one it booted off disk

I was able to flash the rom just fine I now have ilo up and runinng on my server.

No isses at all.