Service Manager / Service Center Practitioners Forum
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

SM 9.32 Windows Client not connecting to server after SSL setup

Advisor

SM 9.32 Windows Client not connecting to server after SSL setup

Hi Experts,

 

I have SM 9.32 installed.

Did SSL configuration, as per the sm help.

 

Now I am trying to login to windows client. But getting below error message

 

 

"

Error Connecting to server, server not up or wrong connection parameters:
http://localhost:13443/SM/ui

"

 

After SSL, it should point to https instead of http right.

Can you please help me to resolve this.

 

sm.ini and sm.cfg files attached.

 

Regards,
Sridhar

8 REPLIES
HPE Expert

Re: SM 9.32 Windows Client not connecting to server after SSL setup

HI

 

Can you attach the sm log and web logs?

 

Thank you

Lisa

"HP Support
If you find that this post or any post resolves your issue, please make sure to mark it as an accepted solution."
Advisor

Re: SM 9.32 Windows Client not connecting to server after SSL setup

Hi,

 

Attaching the sm.log file in zip

 

Regards,

Sridhar

Trusted Contributor

Re: SM 9.32 Windows Client not connecting to server after SSL setup

Hi Sridhar,

 

The error msg states an issue with the connection parameter or server is not up.

 

Check the Server hostname and Server port name?, before connecting just try to change the language that would give you a clear picture of connecting parameters.

 

Try to give FQDN of SM server in Server hostname and check the Server port number.

 

regards,

Madhan

Honored Contributor Honored Contributor

Re: SM 9.32 Windows Client not connecting to server after SSL setup

You are getting
http://localhost:13443/SM/ui

so sm client tries to connect to server on local machine, if you server is on different machine then you have to pass hostname/IP.

hth,
____________________________________
Assign Kudo, if found post useful and mark it accepted if solves the issue.
Advisor

Re: SM 9.32 Windows Client not connecting to server after SSL setup

Hi,

 

I am giving the FQDN for the Server host name and 13443 as port nubmer.

But still I am not able to login.

 

Please help.

 

Regards,
Sridhar

Advisor

Re: SM 9.32 Windows Client not connecting to server after SSL setup

Please see the attached screenshot

Advisor

Re: SM 9.32 Windows Client not connecting to server after SSL setup

Hi,

 

Windows client and SM Server are in the same machine.

SM Mobility is also in the same machine.

 

I am trying to build use case on SM moblity. 

 

So, After setting up SSL, I tried to login. But failed.

 

Please help.

 

Regards,
Sridhar

Highlighted
HPE Expert

Re: SM 9.32 Windows Client not connecting to server after SSL setup

The root cause is the following line in sm.log:

3720(  1708) 12/12/2013 10:08:57 JRTE W HP Service Manager Trial license expires on: 2013/12/16Contact Customer Support for a permanent license.

 

It seems at first you don't have the license file:

 2388(   732) 10/18/2013 04:41:26 JRTE E Failed validating license. Terminating the process.
  2388(   732) 10/18/2013 04:41:26 JRTE E Add your licenses in C:\Program Files (x86)\HP\Service Manager 9.30\Server\RUN\LicFile.txt

Then later you got a trial license and the system started, but now it expired.