Unified Functional Testing Practitioners Forum
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

QTP 10 and IE 8 - Unable to Navigate URL.

SOLVED
Go to Solution

QTP 10 and IE 8 - Unable to Navigate URL.

 

Hi Friends

 

I have Installed QTP 10.0 and IE 8.0. I installed the patch for IE8.0 from

http://knowledgeinbox.com/forums/hp-quicktest-pro-​patches/(qtp-10)(patch)-support-for-internet-expl...

 

Now, when I try to run the below script , Iam unable to navigate to URL ( www.google.com). I am able to get the handle of the browser , the third step executes successfully but still the www.google.com page does not appears, instead I still see the "About:blank"

 

  SystemUtil.Run "iexplore.exe", "about:blank"
  handle = Browser("title:=Blank Page.*").GetROProperty("hwnd") 
  Browser("hwnd:="& handle).Navigate "www.google.com"

 

 

earlier , These were working fine properly ,but then Since I wanted to test on IE 7 , I uninstalled IE 8 , then when I tried to install IE 8 and ran again, it gives me problem. I have uninstalled and installed QTP 10 also , but still no luck

 

Help me guys

2 REPLIES
HPE Expert

Re: QTP 10 and IE 8 - Unable to Navigate URL.

Hi,

Make sure the BHOManager Add-on is enable.

1) Close all instances of Internet Explorer.
2) Open a new browser window.
3) Go to Tools > Manage Add-ons > Select BHOManager Class > Click on the "Enable" button.

Hope this helps.
"HP Support
If you find this or any post resolves your issue, please be sure to mark it as an accepted solution and give KUDOS to the author for their assistance".
Highlighted

Re: QTP 10 and IE 8 - Unable to Navigate URL.

Wonderful, That worked .... Thanks a lot !!!!!!!