Unified Functional Testing Practitioners Forum
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

UFT on Windows 8 randomly not able to Learn fields

Occasional Contributor

UFT on Windows 8 randomly not able to Learn fields

I'm working on the GUI tutorial of UFT and there is a demo website provided by HP for the purpose of the tutorial.

 

Everything seems to go smoothly until I try to add objects using Learn. When I close the small Learn/Filter toolbar, the object repository does not show what I selected with Learn. It just shows "Window"? If anyone wants to try, it's the username login field that I'm trying to collect. It's at the beginning of the GUI tutorial.

 

Sometimes I can get it to work, but most of the time I can't. It almost seems like I have a better chance if I close UFT and IE then open them back up again.

 

I do open UFT first, then IE.

 

I'm on Windows 8 using IE 10. UFT is 10.52

 

Anyone else have this issue, or know why I do?

 

2 REPLIES
Regular Advisor

Re: UFT on Windows 8 randomly not able to Learn fields

Please disable UAC on Windows 8 and then try.

------------------------------------------------------------
Please make sure to "Kudos" on the left and mark the thread as resolved if this has answered your query.
------------------------------------------------------------
Highlighted
Valued Contributor

Re: UFT on Windows 8 randomly not able to Learn fields

As you said it is randomly so it worked for you already, but I'd like to check this: Does BHOManager Class is enabled in browser add-on?