Frequent Advisor
"Cannot open exchanger control device" error

Being new to the data protector hardware and software it seems that I am running into every problem that is out there. The other night we were doing some upgrades to our core network switches and one of the Unix servers that is used by the dp. I wanted to be sure that the dp was not going to have any issues.

 

We had a backup that was still running that I cancelled using the GUI and to be on the safe side I did a "omnisv stop" on the windows server that runs the dp. After the upgrades I started the dp again and now one of the dp's does not want to respond.

 

When I try and do a scan I get the following two messages and nothing else. The agent is being invoked on the Unix box and that is where everything stops.

 

 

 

[Normal] From: MSM@lew-dpbackup.mydomain.com "HP:Ultrium 5-SCSI_1_lewsd1"  Time: 1/31/2014 7:36:25 AM

      Media session 2014/01/31-3 started.

 

[Normal] From: MMA@mydomain.com "HP:Ultrium 5-SCSI_1_lewsd1"  Time: 1/31/2014 7:36:25 AM

      STARTING Media Agent "HP:Ultrium 5-SCSI_1_lewsd1"

 

 

This morning when I logged on to the dp I got the following messages.

 

 

[Critical] From: UMA@mydomain.com "HP:1x8 G2 AUTOLDR_lewsd1"  Time: 1/31/2014 1:55:16 AM

[90:59]     mydomain.com : /dev/rchgr/autoch2

      Cannot open exchanger control device ([6] No such device or address)

 

[Critical] From: BSM@lew-dpbackup.mydomain.com "Weekly All Systems Full-Incr1"  Time: 1/31/2014 1:55:17 AM

      None of the Disk Agents completed successfully.

      Session has failed.

 

 

 

I have rebooted the device, checked for stuck tapes and have done all the commands seen below but I am still not able to get a simple barcode scan of a tape done. Any ideas on this one?

 

omnisv stop

omnisv start

omnidbutil -show_locked_devs

omnidbutil -clear

 

ps -ef | grep omni