3PAR StoreServ Storage
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

3par 7400 Hard LED Amber

FarzadH
Visitor

3par 7400 Hard LED Amber

I 've changed my 900 10k hdd on my 3par,hard disk in console cli and gui is okey without any errors,but the  led still left amber?what should I do?

10 REPLIES
G-a-briel
Occasional Advisor

Re: 3par 7400 Hard LED Amber

So... YOU changed the disk in your 3PAR storage, no other commands, no nothing? ... Well... a 3PAR is not a DL380 to change a disk by simply extracting the bad one, inserting the good one and waiting for the RAID controller to do the job!

FarzadH
Visitor

Re: 3par 7400 Hard LED Amber

I know that, I 've done  all procedure that need to change hard disk,as I mention the hard is allright on console with showpd - faild ... i don't have any failded drive.but the problem is just amber LED on hard disk

Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: 3par 7400 Hard LED Amber

>> Well... a 3PAR is not a DL380 to change a disk by simply extracting the bad one, inserting the good one and waiting for the RAID controller to do the job!

 

The 7000 and 8000 are designed to be.

If a disk fails, the system runs automatically a servicemag start, once succeeded the amber LED goes on, you replace the disks and a couple of minutes later it runs servicemag resume automatically.

 

What does commands like "showpd -c" "showpd -s" "showpd -e" "showpd -failed -degraded" ... show for the disk in question?


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
FarzadH
Visitor

Re: 3par 7400 Hard LED Amber

It 's  strange

in showpd -failed -degraded I don't have any failed and degraded ,after one week the amber led is left .the attached file is show the drive situation.the 1:5:0 is the drive that I 've changed.the problem is just led that's it.

Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: 3par 7400 Hard LED Amber

steady amber or blinking?

What is the exact status of the disk (see commands above)?

What is the disk model and the OS version of your 3PAR?

What does "servicemag status -d" show?


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
FarzadH
Visitor

Re: 3par 7400 Hard LED Amber

Steady amber

state is normal

3.2.2

Torsten.
Acclaimed Contributor

Re: 3par 7400 Hard LED Amber

>> state is normal

Obviously not, but without details nobody can tell, sorry.


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
FarzadH
Visitor

Re: 3par 7400 Hard LED Amber

Did you see the attached file?

If is not complete, I'll send the output whenever I could connect to 3par?

G-a-briel
Occasional Advisor

Re: 3par 7400 Hard LED Amber

Torsten, I will never ever let a customer to change a disk without a servicemag status with succeeded at the end! I am telling them that 3PAR is not a DL380 with a RAID controller, and this is the case for now! So, even the OS(not the design for 7000 and 8000) is doing automatically servicemag, there is still a need, from my point of view, to go via CLI and check the status of servicemag and to insure that no data is left on the failed drive!
Amber on the disk means FAILED! And someone has to investigate what happened! What is the status of the disk? Is it shown as new? Is it shown as degraded? Do we need admithw to have firmware upgrade/downgrade? Servicemag resume was finished properly??? Etc! 

Dennis Handly
Acclaimed Contributor

Re: 3PAR 7400 Hard LED Amber

If "showpd -s" doesn't show any errors, then you'll have to talk to HPE Support.

Are you sure you're looking at the right LED?

Does "locatecage -t 60 cage1 5" blink on the same PD?

 

>the attached file is ...

 

Please cut&paste the CLI output, not SSMC.