3PAR StoreServ Storage
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

3par storserv sim node reboot error

aspeckman
Occasional Visitor

3par storserv sim node reboot error

I am using vmware workstation 11 on windows 10 enterprise
I'm using latest simulator build, downloaded on 9/28/16
 
i have configured networking according to the setup documents, using vmnet4 which is mapped to a host-only 10.4.4.0 and 255.255.255.0 in workstation netwo.rk editor   I'm configured all Network Adapters on the 3 vm's to use a custom VMnet4(Host-only) network.  both nodes have network adapater 2 as bridged(automatic) and adapter 3 as LAN segment to 'simulator'
 
on sim_esd, I created my cage and started esd daemon.
 
on node1 and node2 I ran step 1 configuration and assigned the first serial number to both.
I rebooted both nodes.
 
during reboot nodes appear to see each other, becuase if I don't boot up node 1, node 0 recognizes that and give a message.     
 
so, during booting of both nodes, they get to the Eth0: link becomes ready
node 0 will display 2 messages 
1. topology change detected.  propogating
2. port 1(eanet0) entering forwarding state
 
then after that node 0 says NOHZ: local_softirq_pending 08 about a dozen times
Node 1 says the same, but without the 2 messages above from node 0
 
after that it gives me a login prompt and  I get back to the menu. 
 
I select OOB experience
 
Here are the messages from each node
 
Tpd ready: node= 0, Master=0, Online=0x03, Integrated=0x00
Create cages and start the ESD daemon before running Out of Box Procedure
 
Tpd ready: node= 1, Master=0, Online=0x03, Integrated=0x00
Create cages and start the ESD daemon before running Out of Box Procedure
 
any idea, seems to be networking related.
3 REPLIES
aspeckman
Occasional Visitor

Re: 3par storserv sim node reboot error

FIXED

since I started with the original simulator, only a few days later it did get an update to include a missing OVF file.   

So, I didn't feel confident, even thought I downloaded the latest, that the correct ovf file was used to create the 2 nodes.

I created 2 new nodes and got the same errors, no luck.

I went back to my esd and tried to do an 'esd stop'   It says it was not running or not in a running state.   I tried to run it, it said it was already running.   So, I figured it was just in the process  of doing some cleanup.   I left it alone for a while.  Came back at it this morning, fresh mind, stopped ESD, recreated the cages, ran ESD, not the OOB experience is working

WOW, eurika.  sometimes just gotta walk away from it for a while

Girish_03
Occasional Visitor

Re: 3par storserv sim node reboot error

Getting the same error. And, it is not working by keeping it idle for some time.

Vinay_mirle
Occasional Visitor

Re: 3par storserv sim node reboot error

3par simulator node restart again not able to login 

getting below error while loging in node system

SIM: trying to bring up link to 1, addr

trying to bring up link to node 1.

can some one check the issue.

Steps followd to install the 3PAR simulator.

1) Deployed the VM [SIM_Node0, SIM_node1 and ESD_node ] using OVF file in VMware workstation.

2) Once we deployed, we logged in ESD host using user name - Root, password- root. and configured the cages. then start the esd.

2) then we setting up the node0 and restarted.

after that we are facing this issue.   

 

please check and suggest what mistake we are doing while installaing.