Apollo
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

error retrieving fstab file: is root partition '' correct?

sankarpghosh
Occasional Visitor

error retrieving fstab file: is root partition '' correct?

Dear All,

installing HPC on Apollo r2200 based XL170r G9 Servers. Base OS CentOS 7.3. CMU 8.2 (that comes with HPE CST, in HPE Core Software Stack. While compute Golden node can netboot perfectly, during the cloning operation the following error comes up

"error retrieving fstab file: is root partition '' correct?"

Kindly let me know if there's something I'm missing here. Also please let me know if you require any further details in this context to guide me.

 

4 REPLIES
Abhishekc
Advisor

Re: error retrieving fstab file: is root partition '' correct?

Hello,

Since node netbooted correctly, please check whether you can do password less ssh from compute node to head node and vice-versa. 

The node XL170r has how many disks and OS disk attached to which controller ? 

Is the node in UEFI mode or Legacy BIOS mode ?

Please get the following information from compute node in CentOs7.3 disk boot env

# cat /etc/fstab

# udevmadm info -a -n /dev/sda | grep drivers -i

And, get the following information from node in network boot env

# udevmadm info -a -n /dev/sda | grep drivers -i

# lsmod
 

Also, get the /opt/cmu/log/cmudolly-<hostname>-<PID>.log from the management node, when backup failed.

 

Regards,

Abhishek Chintala

BrianAndrus
Occasional Visitor

Re: error retrieving fstab file: is root partition '' correct?

I am also experiencing this.
I can ssh from the CMU server to the node and I noticed that under that image, none of my SSDs in the box are visible.
The node has 2 SSDs (sda and sdb) and 4 magnetic disks.
From the PXEBOOT image, only the magnetic disks are seen when I do 'lsblk'

BrianAndrus
Occasional Visitor

Re: error retrieving fstab file: is root partition '' correct?

Additional Info:
the only drivers I see loaded are 'sd' and 'ahci'
How may we add drivers to the image? I think I need the pata_atiixp driver to load before any others.
That was required when I used warewulf.

Abhishekc
Advisor

Re: error retrieving fstab file: is root partition '' correct?

Hello,

Please provide us the following info.

Is this a HPE customer with HPE hardware ? Let us know the customer details.

What is the server type ?
What is the CMU version ?

Is the OS installed on SSD or magnetic disk ? Is there any HPE Dynamic RAID enabled on the server ?

From disk boot environment:

# udevadm info -a -n /dev/sda | grep drivers -i [replace 'sda' with OS disk]
# parted -l


From disk environment
# dmesg
# lsmod
# parted -l
# blkid

 

Regards,

Abhishek Chintala