Aruba & ProVision-based
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

HPE 5130 Error Vlan-interface1 link status is up.

xmatrix
Occasional Contributor

HPE 5130 Error Vlan-interface1 link status is up.

Hi all

When i link an ethernet cable, in the dashboard i recive the error:

Error

Vlan-interface1 link status is up.

2017-06-16 16:57:45 Error

GigabitEthernet1/0/9 link status is up.

2017-06-16 16:57:45

 

It does not seem to me an error :)
What does he mean?

How can i clean the error hystory?

Tnx

7 REPLIES
xmatrix
Occasional Contributor

Re: HPE 5130 Error Vlan-interface1 link status is up.

Hi, 

nobody have this switch?

Vince-Whirlwind
Honored Contributor

Re: HPE 5130 Error Vlan-interface1 link status is up.

What's the port status? Is it up at 1Gb or 100Mb? Maybe the auto-negotiation failed?

xmatrix
Occasional Contributor

Re: HPE 5130 Error Vlan-interface1 link status is up.

<HP-CED-01>display interface GigabitEthernet 1/0/9
GigabitEthernet1/0/9
Current state: UP
Line protocol state: UP
IP packet frame type: Ethernet II, hardware address: d894-0371-974f
Description: GigabitEthernet1/0/9 Interface
Bandwidth: 1000000 kbps
Loopback is not set
Media type is twisted pair
Port hardware type is 1000_BASE_T
1000Mbps-speed mode, full-duplex mode
Link speed type is autonegotiation, link duplex type is autonegotiation
Flow-control is not enabled
Maximum frame length: 12288
Allow jumbo frames to pass
Broadcast max-ratio: 100%
Multicast max-ratio: 100%
Unicast max-ratio: 100%
PVID: 1
MDI type: Automdix
Port link-type: Access
Tagged VLANs: None
Untagged VLANs: 1
Port priority: 0
Last link flapping: 0 hours 3 minutes 46 seconds
Last clearing of counters: Never
Peak input rate: 1559 bytes/sec, at 2017-06-26 10:09:08
Peak output rate: 6465 bytes/sec, at 2017-06-26 10:09:08
Last 300 second input: 11 packets/sec 1559 bytes/sec 0%
Last 300 second output: 7 packets/sec 6465 bytes/sec 0%
Input (total): 3606 packets, 478906 bytes
2334 unicasts, 691 broadcasts, 581 multicasts, 0 pauses
Input (normal): 3606 packets, - bytes
2334 unicasts, 691 broadcasts, 581 multicasts, 0 pauses
Input: 0 input errors, 0 runts, 0 giants, 0 throttles
0 CRC, 0 frame, - overruns, 0 aborts
- ignored, - parity errors
Output (total): 2412 packets, 1987653 bytes
2270 unicasts, 14 broadcasts, 128 multicasts, 0 pauses
Output (normal): 2412 packets, - bytes
2270 unicasts, 14 broadcasts, 128 multicasts, 0 pauses
Output: 0 output errors, - underruns, - buffer failures
0 aborts, 0 deferred, 0 collisions, 0 late collisions
0 lost carrier, - no carrier

BUT:

Error
Vlan-interface1 link status is up.
2013-01-01 01:00:48
Error
GigabitEthernet1/0/9 link status is up.
2013-01-01 01:00:48

 

Vince-Whirlwind
Honored Contributor

Re: HPE 5130 Error Vlan-interface1 link status is up.

What is the config on g1/0/9?
What is the config on the VLAN1 interface?
Seeing as the VLAN1 interface is coming up when you patch somnething to this port, does that indicate you have nothing else on VLAN1?

Does the device you are patching into G1/0/9 log any errors?

xmatrix
Occasional Contributor

Re: HPE 5130 Error Vlan-interface1 link status is up.

I have not yet installed the switch to the client, so only one interface is active.
It also connects other ports and is always the same, whether it connects to another switch or whether it connects an endpoint.
Configuration is basic, only one vlan and all ports on that vlan.

 

#
version 7.1.045, Release 3116
#
sysname HP-CED-01
#
clock timezone Amsterdam add 01:00:00
clock summer-time FDT 12:29:35 March last Sunday 12:29:35 October last Sunday 0 1:00:00
clock protocol ntp
#
irf mac-address persistent timer
irf auto-update enable
undo irf link-delay
irf member 1 priority 15
irf member 1 description MASTER-CED
#
lldp global enable
#
password-recovery enable
#
vlan 1
#
stp instance 0 root primary
stp mode rstp
stp global enable
#
interface Bridge-Aggregation1
#
interface NULL0
#
interface Vlan-interface1
ip address 10.10.10.10 255.255.255.0
ip address 192.168.1.99 255.255.255.0 sub
#
interface GigabitEthernet1/0/1
storm-constrain broadcast ratio 40 30
storm-constrain control block
#
interface GigabitEthernet1/0/2
storm-constrain broadcast ratio 40 30
storm-constrain control block
#
interface GigabitEthernet1/0/3
storm-constrain broadcast ratio 40 30
storm-constrain control block
..
All interface same configuration
..

interface GigabitEthernet1/0/23
storm-constrain broadcast ratio 40 30
storm-constrain control block
port link-aggregation group 1
#
interface GigabitEthernet1/0/24
storm-constrain broadcast ratio 40 30
storm-constrain control block
port link-aggregation group 1
#
interface Ten-GigabitEthernet1/0/25
storm-constrain broadcast ratio 40 30
storm-constrain control block
#
interface Ten-GigabitEthernet1/0/26
storm-constrain broadcast ratio 40 30
storm-constrain control block
#
interface Ten-GigabitEthernet1/0/27
storm-constrain broadcast ratio 40 30
storm-constrain control block
#
interface Ten-GigabitEthernet1/0/28
storm-constrain broadcast ratio 40 30
storm-constrain control block

 

Vince-Whirlwind
Honored Contributor

Re: HPE 5130 Error Vlan-interface1 link status is up.

So remove the secondary IP address off the VLAN1 interface, disable STP and remove the storm-constrain from G1/0/9.

Now patch G1/0/9 live again.

Does the error go away?

re-add your config one bit at a time and see when the error returns.

Vince-Whirlwind
Honored Contributor

Re: HPE 5130 Error Vlan-interface1 link status is up.

It's that "30" that's doing it. Change the "30" to "0" and you should be right.

Here you go, from the manual:

"By default, the interface outputs log
messages when monitored traffic
exceeds the upper threshold or
drops below the lower threshold
from the upper threshold."