Aruba & ProVision-based
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Routing isn't working, what am I doing wrong? config posted

 
coast_of_maine
Occasional Visitor

Routing isn't working, what am I doing wrong? config posted

Upstream router x.x.213.193

Laptop 1 -  192.168.88.10 - can ping 192.168.88.1 & 192.168.99.1, x.x.213.194 - all the vlan ip's on the switch, but can't ping Laptop 2 192.168.99.10 or the upstream router.

Laptop 2 - same as Laptop 1

From the 3800 I can ping the laptops and I've put the laptops in the same vlan & IP scope and they ping each other fine.

I put the same configuration on a layer 2 HP2530 and both laptops can ping both interfaces of vlan88 & vlan99 so it seems that is normal even when routing isn't working.

Why isn't the 3800 routing?

 

 

 

HP-3800-48G-PoEP-4SFPP# show run

Running configuration:

; J9574A Configuration Editor; Created on release #KA.15.17.0008
; Ver #08:02.fb.ff.fd.ff.ff.3f.ef:23

hostname "HP-3800-48G-PoEP-4SFPP"
module 1 type j9574y
module 2 type j9574x
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 x.x.213.193
ip routing
snmp-server community "public" unrestricted
oobm
ip address dhcp-bootp
exit
vlan 1
name "DEFAULT_VLAN"
no untagged 43,45,47
untagged 1-42,44,46,48-52
no ip address
exit
vlan 88
name "VLAN88"
untagged 45
tagged 37
ip address 192.168.88.1 255.255.255.0
exit
vlan 99
name "VLAN99"
untagged 43
tagged 37
ip address 192.168.99.1 255.255.255.0
exit
vlan 199
name "VLAN199"
untagged 47
ip address x.x.213.194 255.255.255.248
exit

HP-3800-48G-PoEP-4SFPP#

2 REPLIES
coast_of_maine
Occasional Visitor

Re: Routing isn't working, what am I doing wrong? config posted

here is show ip route

 

IP Route Entries

Destination Gateway VLAN Type Sub-Type Metric Dist.
------------------ --------------- ---- --------- ---------- ---------- -----
0.0.0.0/0 209.222.213.193 199 static 1 1
127.0.0.0/8 reject static 0 0
127.0.0.1/32 lo0 connected 1 0
192.168.88.0/24 VLAN88 88 connected 1 0
192.168.99.0/24 VLAN99 99 connected 1 0
209.222.213.192/29 VLAN199 199 connected 1 0

Vince-Whirlwind
Honored Contributor

Re: Routing isn't working, what am I doing wrong? config posted

The router probably isn't responding to the pings because it has no route for the 192.168. subnets.

 

The laptops probably can't ping each other from differe3nt subnets due to Windows firewall.