Aruba & ProVision-based
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Vlan taggin on sfp not working, Please help

 
SOLVED
Go to solution
HP643
Visitor

Vlan taggin on sfp not working, Please help

Hey guys,

Thank you in advance for help on this one.  I have 2 aruba 2530 switches connected by Fiber on port 52 on both switches.  The root swith work perfect but my 2nd switch will not route traffice on my "guest" or "Mgmt" vlan.  The internal (defuatl vlan1) works on both ends so that vlan is working but the other 2 are not.  Im sure this is something simple but I am not seeing it.  Can any one give me a hand?  I will attach the running configs of both switches.  Thank you in advance.

4 REPLIES 4
HP643
Visitor

Re: Vlan taggin on sfp not working, Please help

Root switch

Running configuration:

; J9772A Configuration Editor; Created on release #YA.16.06.0006
; Ver #13:44.00.04.19.02.13.98.82.34.61.18.28.f3.84.9c.63.ff.37.27:43
hostname "2530-48G-MUDO SIDE A"
ip default-gateway 192.168.1.1
interface 3
   name "X0"
   exit
interface 5
   name "X2_Guest"
   exit
interface 7
   name "X3_MGMT"
   exit
interface 14
   name "AP1_MUDO_Office"
   exit
interface 16
   name "AP2_Kitchen_Hallway"
   exit
interface 18
   name "AP3_Oak_Rooom"
   exit
interface 20
   name "AP4_Bar_Area"
   exit
interface 26
   name "AP5_2nd_Floor_Right_of_stairs"
   exit
interface 28
   name "AP6_2nd_Floor_Elevator"
   exit
interface 30
   name "AP7_2nd_Floor_right_Side_banquet_hall"
   exit
interface 32
   name "AP8_]2nd_Floor_Banquet_Hall_Middle"
   exit
interface 38
   name "AP9_2nd_Floor_Banquet_Hall_Left_Side"
   exit
interface 40
   name "AP10_2nd_Floor_Bar_area"
   exit
interface 52
   name "Tie_To_Proshop"
   exit
snmp-server community "public" unrestricted
snmp-server location "MUDO office side"
vlan 1
   name "DEFAULT_VLAN"
   no untagged 5,7
   untagged 1-4,6,8-13,15,17,19,21-25,27,29,31,33-37,39,41-51
   tagged 14,16,18,20,26,28,30,32,38,40,52
   ip address 192.168.1.240 255.255.255.0
   exit
vlan 200
   name "Guest"
   untagged 5
   tagged 14,16,18,20,26,28,30,32,38,40,52
   no ip address
   exit
vlan 300
   name "MGMT"
   untagged 7,14,16,18,20,26,28,30,32,38,40
   tagged 52
   ip address 10.10.101.240 255.255.255.0
   exit
no tftp server
no dhcp config-file-update
no dhcp image-file-update
password manager
----

2nd switch - that is the switch that is getting the internal (x0) vlan but not the other 2 (x2 guest) (x3 mgmt)

Running configuration:

; J9772A Configuration Editor; Created on release #YA.16.06.0006
; Ver #13:44.00.04.19.02.13.98.82.34.61.18.28.f3.84.9c.63.ff.37.27:43
hostname "2530-48G-Pro Shop Side B"
ip default-gateway 192.168.1.1
interface 14
   name "AP11_Proshop_closest_to_bathroom"
   exit
interface 16
   name "AP12_Next_to_Managers_office"
   exit
interface 52
   name "Tie_From_Mudo_Side_A"
   exit
snmp-server community "public" unrestricted
snmp-server location "Pro Shop side B"
vlan 1
   name "DEFAULT_VLAN"
   untagged 1-13,15,17-51
   tagged 14,16,52
   ip address 192.168.1.241 255.255.255.0
   exit
vlan 200
   name "Guest"
   tagged 14,16,52
   no ip address
   exit
vlan 300
   name "MGMT"
   untagged 14,16
   tagged 52
   ip address 10.10.101.241 255.255.255.0
   exit

Vince-Whirlwind
Honored Contributor

Re: Vlan taggin on sfp not working, Please help

You need to decide if you want your switches to switch or to route. Why does switch #2 have an IP address in VLAN1?
You have all 3 VLANs spanned between the two switches, so you don't have a VLAN problem.
Your problem is most likely to lie in what your hosts are using as their "default gateway", and what the configuration at 192.168.1.1 is. I suspect you don't have routes for the subnet 10.10.101.0 on the device that has 192.168.1.1. You don't seem to have any routing in place for VLAN200.

HP643
Visitor

Re: Vlan taggin on sfp not working, Please help

Thank you for the relpy Vince

What I am working with is a Sonicwall that is delivering the DHCP to each vlan. the "x0" is my default vlan1, x2 is the guest vlan 200 and x3 the vlan 300 for mgmt.  The fist switch that the sonic wall is connected and working as it should.  The 2nd switch is not reciving traffic from the guest vlan 200 or the mgmt vlan 300.  The 2nd switch is recieving vlan1 traffic and working on that particular vlan.  All I want the 2nd switch to do is pass the traffic through to the first switch so it can see the sonicwall and get a DHCP address.  Is there any more information I can share or post that will help trouble shoot this more?  Thank you for the help so far.

HP643
Visitor
Solution

Re: Vlan taggin on sfp not working, Please help

I wanted to reply to the forum incase some one else had this issue in the future.  The fix ended up being to enable GVRP on both switches.