BladeSystem - General
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

6120g/xg Front Port 1 Problem

 
alphonse.stanislaus
Occasional Contributor

6120g/xg Front Port 1 Problem

Wierd Problem with Port 1, etc:

=========================

 

Problem is defintely not H/W because problem is happening on multiple 6120g/xg switches in different enclosures.

 

Explanation of problem symptom:

===========================

 

Switch has 4 external ports (1-4):

 

if a pc is connected to port 1, port 1 of the switch will light up, port 1 of the GUI will light up, port 1 of the terminal console will indicate port is up. This is good.

 

But:

 

if a pc is connected to port 2, port 2 of the switch will light up, port 2 of the GUI will NOT light up, port 2 of the terminal console will indicate port is DOWN, BUT port 1 of the GUI will light up, port 1 of the terminal console will indicate port is up even when port 1 has nothing connected. This is wierd.     pc connected to port 2 can ping servers in the enclosure

 

if a pc is connected to port 3, port 3 of the switch will light up, port 3 of the GUI will NOT light up, port 3 of the terminal console will indicate port is DOWN, BUT port 1 of the GUI will light up, port 1 of the terminal console will indicate port is up even when port 1 has nothing connected. This is wierd.   pc connected to port 3 can ping servers in the enclosure

 

if a pc is connected to port 4, port 3 of the switch will light up, port 3 of the GUI will NOT light up, port 4 of the terminal console will indicate port is DOWN, BUT port 1 of the GUI will light up, port 1 of the terminal console will indicate port is up even when port 1 has nothing connected. This is wierd.    pc connected to port 4 can ping servers in the enclosure

 

So there is no network connectivity issue, but the issue is if anything is connected to port 2 or 3 or 4 and if nothing is connected to port 1,      port 1 will say UP. It should say DOWN really.