BladeSystem - General
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

All c-Class enclosures not populating after discovery

Jason_Benoit
Occasional Advisor

All c-Class enclosures not populating after discovery

I have many c-Class enclosures and none are showing up in SIM under "All c-Class Enclosures" after discovery. The system type shows up as unknown.

Product Number 412133-B21
System Type Unknown
Hardware Description HP Onboard Administrator
OS Name Embedded
OS Type Embedded
Management Protocols SNMP:1.0

I've spent a fair amount of time making sure all the firmware and login credentials are current and correct. I've also perfomed a different installation of SIM on my laptop which is on the same network, and ran the first time setup and it found all the enclosures within the inclusion range entered and listed them correctly under "All c-Class Enclosures"

So I've narrowed this issue down to some config or misconfig issue on this particlular SIM installation.

Anyone have some suggestions on what needs to happen to get these enclosures to show up properly?

Thanks,
Jason
3 REPLIES
Jason_Benoit
Occasional Advisor

Re: All c-Class enclosures not populating after discovery

Below is an enclosure identification log:

David Claypool noticed the desktop agents were showing as being installed.


One red flag in your identification log is the comment "System has the SNMP ProLiant *desktop* agents installed, adding system type." which shouldn't be happening.


Anyone know where it might be pulling this from?

Starting identification process...
Checking for known running web servers.
Checking for System Management Home Page and other HP web agents.
The System Management Homepage is not supported on this system.
Checking for WBEM support on system.
This system does not have any SMI-S CIMOM installed
This system doesn´t have a server CIMOM installed locally, or cannot connect to it using all credentials specified
Running WBEM rules based identification.
Cannot get ComputerSystem WBEM/WMI data from the system
Running VM Identification
The system is not a VMware ESX Host, or WBEM credentials may not be specified, skipping VM Identification
Running WS-Man identification.
The system did not respond to WS-Management, verify credentials.
Checking for SNMP support on system.
The system responded to a SNMP request, it supports SNMP.
Running SNMP base Cluster identification using common cluster MIB.
This was not a system with the common cluster MIBs supported.
Running HP ProLiant management agent identification

\\System has the SNMP ProLiant desktop agents installed, adding system type.

Running HP NetServer identification.
System supports the NetServer SNMP agent, adding system type
Running HP-UX SNMP identification.
System does not have the HPUX SNMP agents installed.
Running SNMP System Type Manager identification.
No matching SNMP System Type Manager rule was found.
Checking for DMI protocol support.
The Windows CMS cannot communicate with HP-UX or other DMI, skipping.
Running DMI System Type Manager identification.
The system does not have Windows DMI support.
Running HP-UX DMI identification.
The system does not have HP-UX DMI support.
Running HP/Compaq Desktop identification.
The system does not have Windows DMI support.
Running HP DMI Desktop identification.
The system does not have HP DMI Desktop support.
Running Generic DMI identification.
The system does not have Generic DMI support.
Checking for SSH protocol support.
The system supports SSH protocol
The SSH protocol is not supported on this system
Running Storage identification.
Did not detect WBEM support on this system. Will not attempt storage identification. If this is a storage host, check WBEM credentials and make sure the providers and CIMOM are operational on the host.
Storage identification completed.
Running HP Service Guard Identification.
The system is not part of HP Service Guard cluster
Checking if this system is supported by Insight Power Manager.
Insight Power Manager is not supported.
Running VM identification.
Building system relationships.
Running limited data collection for common attribute.
Done with limited data collection, checking retrieved data.
The system does not have SMH or SSO support.
Running node communication diagnosis
System identification done with this system.

Thanks Again,
Jason
asc_3
Frequent Advisor

Re: All c-Class enclosures not populating after discovery

hi Jason,

The c-class enclosures will appear properly iff Onboard Administrators (OA) get properly discovered. Please check if you have put in any restricitions on SNMP in the Onboard Administrator SNMP settings. Also, try to enable and disable SNMP once on OA.

Whats the SIM version? and OA firmware?
Jason_Benoit
Occasional Advisor

Re: All c-Class enclosures not populating after discovery

No restrictions on SNMP. I tried disabling and reenabling with no success.

OA 2.32
SIM 5.2 w SP2
HP BladeSystem Integrated Manager 3.4
HP Insight Power Manager 1.40
HP Performance Management Pack 4.7.1
HP Server Migration Pack 2.0.2
HP Virtual Machine Management Pack 2.0.2
Rapid Deployment Pack 3.81

-We have over 10 of these an none show up under Class C enclosures in SIM

-You may have missed this, but I installed a separate copy of SIM 5.2 on my laptop and it discovered and listed the enclosures properly on the first try, so I'm sure its not anything on the OA/Enclosure side.

Does anyone know this process well enough to give me some further troubleshooting steps?

I need someone to break out the Big Guns as this seems to be a code level issue. :-)

screen shot of sim discovery attached

Thanks
Jason