HPE Community read-only access December 15, 2018
This is a maintenance upgrade. You will be able to read articles and posts, but not post or reply.
Hours:
Dec 15, 4:00 am to 10:00 am UTC
Dec 14, 10:00 pm CST to Dec 15, 4:00 am CST
Dec 14, 8:00 pm PST to Dec 15, 2:00 am PST
BladeSystem - General
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

C7000: Enclosure Status has changed to: Degraded

 

C7000: Enclosure Status has changed to: Degraded

Hi, we've recently experienced some problems with our C7000 Blade.
Sinds last week it is being sending mails that the status changed to degraded. A minute afther that, it send a new message telling everything is OK. We don't see anything in the logs of the chassis.
I've allready used the PSTool, but that tells me that every PS is OK.
Does anybody has any ideas?

type C7000
firmware 2.41
# fans: 10
# PS: 6
power consumption: 1561 Watts AC
Enclosure Ambient Temperature 23°C / 73.4°F
Thermal Subsystem Status OK
Power Subsystem Status OK
1 ProLiant BL460c
2 BLc-Class PCI Expansion Blade
6 ProLiant BL460c
7 ProLiant BL680c
8 ProLiant BL680c
14 ProLiant BL460c G1


-----------------------------------------------

EVENT (14 Sep 16:49): Enclosure Status has changed to: Degraded

Enclosure, "ENCLA1", has changed from status OK to Degraded.

This could be caused by a failed component such as the midplane assembly, fan, or power supply. Please check the following locations to determine what may have failed: power supply LEDs, fan LEDs, and switch module health LEDs. If a redundant Onboard Administrator is present, ensure that their firmware versions are the same. Check the Health Summary screen on the LCD and the Onboard Administrator user interface for any error indications.

You may receive other alerts regarding the specific nature of the failure in addition to this one.

Onboard Administrator URL: https://10.1.x.x/


- PLEASE DO NOT REPLY TO THIS EMAIL -

-----------------------------------------------


EVENT (14 Sep 16:50): Enclosure Status has changed to: OK

Enclosure, "ENCLA1", has changed from status Degraded to OK.

Onboard Administrator URL: https://10.1.x.x/


- PLEASE DO NOT REPLY TO THIS EMAIL -
8 REPLIES
Adrian Clint
Honored Contributor

Re: C7000: Enclosure Status has changed to: Degraded

Do you have all the blade and infrastructure firmware on the compatability matrix for 2.41 OA firmware
http://h18004.www1.hp.com/products/blades/components/c-class.html#tab3_content

Re: C7000: Enclosure Status has changed to: Degraded

It seems that I need to upgrade some firmwares first.

----------------
1 ProLiant BL460c G1 I15 11/02/2008 iLO2 1.77 Apr 23 2009

2 BLc-Class PCI Expansion Blade 1.20 N/A N/A

6 ProLiant BL460c G1 I15 06/25/2008 iLO2 1.60 Jul 11 2008

7 ProLiant BL680c G5 I17 09/23/2008 iLO2 1.77 Apr 23 2009

8 ProLiant BL680c G5 I17 09/23/2008 iLO2 1.77 Apr 23 2009

14 ProLiant BL460c G1 I15 09/29/2008 iLO2 1.61 Aug 31 2008

--------------------------------------------

o this can be the problem? We'll need to plan this firmware upgrade as soon as possible then.
Adrian Clint
Honored Contributor

Re: C7000: Enclosure Status has changed to: Degraded

Did you spot the power firmware as well?
This is new.
Basically if its 3.x then it needs to be 3.4.

There were a lot of issues with this causing degraded alerts.
Its in the firmware section of the drivers page or its the Blade Firmware update CD.
Andy Guley
Occasional Contributor

Re: C7000: Enclosure Status has changed to: Degraded

I am having the same problem now.

OA Bay 1 Active OK 2.51 May 28 2009 A0.

Firmware Version 1.78 Jun 10 2009 This ILO.

ROM Version I15 11/02/2008
Andy Guley
Occasional Contributor

Re: C7000: Enclosure Status has changed to: Degraded

Also, I was able to see this error when I was logged into OA on the LCD screen.

The enclosure has lost OA redundancy. If the condition persists for several minutes you should replace your standby OA as soon as possible.


JL123
Frequent Advisor

Re: C7000: Enclosure Status has changed to: Degraded

Hi there.

Try updating your iLO's of your servers to 1.79 and then updating your Blade OA's to 2.60 . I did this and it fixed the issue.

Re: C7000: Enclosure Status has changed to: Degraded

We've upgraded the sever 2 weeks ago and everything seem ok now.

It was a conflicht between the firmware of the blades and the enclosure.

We're runnign at 2.60 now on the enclosure.

Re: C7000: Enclosure Status has changed to: Degraded

updating ILO to 1.79 and updating the enclosure to 2.60.

Also run an update on the Power management.