BladeSystem - General
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

C7000 Onboard Administrator doesn't show hostnames

SOLVED
Go to solution
John Kelly_3
Regular Advisor

C7000 Onboard Administrator doesn't show hostnames

I have installed 11.23 on some bl860c and the enclosure OA no longer shows the blade hostname, instead defaulting to .
What do I need to configure or install on the blade for it to show again. (It showed the hostname when they had 11.31 on them)

The GSP ID command shows
Host System Configuration:
Host System Name : Status is not available
Host System Primary OS: Status is not available
Host System Current OS: Status is not available
Host SMH URL : Status is not available
16 REPLIES
Michael Steele_2
Honored Contributor

Re: C7000 Onboard Administrator doesn't show hostnames

Hi

Looks like all of this is controlled via the System Insight manager, which is loaded separately from the O/S.

http://forums11.itrc.hp.com/service/forums/questionanswer.do?threadId=1311465
Support Fatherhood - Stop Family Law
John Kelly_3
Regular Advisor

Re: C7000 Onboard Administrator doesn't show hostnames

I installed the agents from my OS media (SysMgmtAgent C.05.00.02.00) with no effect.

Should I install the latest full SIM package? ...
(I have downloaded it but 600M for some hostnames seems a bit steep)
SoorajCleris
Honored Contributor

Re: C7000 Onboard Administrator doesn't show hostnames

Hi,

I do remember some issues like adding cim user or something for the permission.

Do you have a SIM server installed in the network?




Regards,
Sooraj
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity" - Dennis Ritchie
John Kelly_3
Regular Advisor

Re: C7000 Onboard Administrator doesn't show hostnames

No I don't have a SIM server amd I'm not really interested in running one since I have other monitoring and management tools.

Has nobody got the package names required for this issue?
Benoy Daniel
Trusted Contributor

Re: C7000 Onboard Administrator doesn't show hostnames

Please update the OA and blade firmware to latest.
Michael Steele_2
Honored Contributor

Re: C7000 Onboard Administrator doesn't show hostnames

John Kelly_3
Regular Advisor

Re: C7000 Onboard Administrator doesn't show hostnames

I appreciate everyones responses, however

1. The current firmware levels worked fine when there was factory installed 11.31. on the blade.
2. All the Insight Manager advice relates to a server. I don't have a SIM server. The OA got the hostname from 11.31 without a SIM server.
3. I've now tried installing more than just the agents. However it is away setting up server databases etc. now. (using mxinitconfig) This is much more that I want to have running on this HP-UX server. All I want is the minimum software required (possibly just SIM agents or something else) to populate the OA information.
Michael Steele_2
Honored Contributor

Re: C7000 Onboard Administrator doesn't show hostnames

The hostname on the blade is not the same as the hostname on the enclosure. The enclosure is periodically updated by blades with insight agents.

Now, you've been asked to install those agents onto the blades, but you say they don't update the enclosure.

a) Is this correct?
b) Have you run snmp discovery of hostnames on the blades?
c) Are the blade hostname entered into the DNS with both ip and hostname records?
Support Fatherhood - Stop Family Law
John Kelly_3
Regular Advisor

Re: C7000 Onboard Administrator doesn't show hostnames

Michael,

a) Yes. Although I wondered if I needed a later version to be aware of the blade/enclosure HW.
b) No idea what this means.
c) Yes.

The SNMP discovery question sounds like something run from a SIM server. I don't have one.

The one remaining factory installed blade still shows its hostname in the appropriate device bay info. All that was run on that was the set_parm from a default install.
Michael Steele_2
Honored Contributor

Re: C7000 Onboard Administrator doesn't show hostnames

if you can't manually invoke a hostname discovery then you have to, I assume, wait for the periodic check made by SIM.

Question: What is the amount of time in the periodic check?
Support Fatherhood - Stop Family Law
Michael Leu
Honored Contributor

Re: C7000 Onboard Administrator doesn't show hostnames

Could you post the output of
MP -> CM -> ID -> H
from both the 11.23 and 11.31 systems?

I suspect the OA gets the Integrity hostname from the MP. At least I think it works this way with ProLiant.
John Kelly_3
Regular Advisor

Re: C7000 Onboard Administrator doesn't show hostnames

Michael (Leu) I already posted the non-working output of the GSP-ID-H command. Here it is again.

MP of 11.31 blade
Host System Configuration:
Host System Name : hostname.domain.net
Host System Primary OS: HP-UX B.11.31
Host System Current OS: HP-UX B.11.31
Host SMH URL : http://10.2.2.2:2301

MP of 11.23 blade
Host System Configuration:
Host System Name : Status is not available
Host System Primary OS: Status is not available
Host System Current OS: Status is not available
Host SMH URL : Status is not available

I agree with your implied point that the info needs to be pushed to the MP from where the OA will pick it up. However any application of the suggested SIM agents has NOT caused that to happen. Could it be missing WBEM providers?
Michael Leu
Honored Contributor

Re: C7000 Onboard Administrator doesn't show hostnames

Ooops sorry, stupid me... should have read it properly!

It could either be the a missing WBEM provider or it is just not implemented in 11.23. I would say not implemented is more likely, because the base WBEM providers come preinstalled in any recent 11.23 release.
Michael Leu
Honored Contributor
Solution

Re: C7000 Onboard Administrator doesn't show hostnames

Did some tests on a bl870c with 11.31:

1) /sbin/init.d/cim_server stop
2) changed hostname
3) waited
4) checked GSP/MP, still old hostname
5) /sbin/init.d/cim_server start
6) new hostname shows in GSP/MP

So it seems it really is one of the WBEM providers on 11.31 that does the communicating with the GSP/MP...
John Kelly_3
Regular Advisor

Re: C7000 Onboard Administrator doesn't show hostnames

That helps a lot Michael. Thanks.
I installed 11.23 0609 with Dec 2009 patches but it's obviously not got what is needed.
I'll look into updating the WBEM software. Thanks again.
Michael Leu
Honored Contributor

Re: C7000 Onboard Administrator doesn't show hostnames

While I was fiddling around with the hostname our SIM server received the following event:

Summary: The blade name is changed.
Description: The alert is sent from the blade if the blade name is changed. The OA uses this as an indicator that it should retrieve the new blade name for display through OAs management mechanisms or logs.
ProviderName: FPL_IndicationProvider
SystemCreationClassName: CIM_ComputerSystem