HPE Community read-only access December 15, 2018
This is a maintenance upgrade. You will be able to read articles and posts, but not post or reply.
Hours:
Dec 15, 4:00 am to 10:00 am UTC
Dec 14, 10:00 pm CST to Dec 15, 4:00 am CST
Dec 14, 8:00 pm PST to Dec 15, 2:00 am PST
BladeSystem - General
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Can't ping from one blade server to other

 
Branislav Kopun
Occasional Advisor

Can't ping from one blade server to other

Hello,

I'm newbie in blade systems. I have 5 blade servers, which are one same subnet.
I've found out, that I can ping from from server1 to server2, but vice versa not. Ping from serve 1 to server 4 is good. Ping from server1 to server5
has a lot of faults.
I have two GBE2 switches and I use default configuration. So all ports are on the same Vlan(default).

Many thanks,

Branislav
5 REPLIES
Raghuarch
Honored Contributor

Re: Can't ping from one blade server to other

Hi Branislav,

If they are on the same Subnet and default vlan you should be able to ping server1 to server5.

you mention lot of faults? is it timeout or loosing packets?

Raghuarch
Honored Contributor

Re: Can't ping from one blade server to other

Hi Branislav,

If they are on the same Subnet and default vlan you should be able to ping server1 to server5.

Check the Network on the server 5?
Try to check if the problem is server specific.

you mention lot of faults? is it timeout or loosing packets?

Branislav Kopun
Occasional Advisor

Re: Can't ping from one blade server to other

Hi,

I mean timeouts.
Víctor Cespón
Honored Contributor

Re: Can't ping from one blade server to other

They are p-Class or c-Class blades? If they are c-Class they have NC373i multifunction cards, and there are strange problems with TOE on those cards. Try disabling it.
Branislav Kopun
Occasional Advisor

Re: Can't ping from one blade server to other

c-class, nc370