BladeSystem - General
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Can't shutdown server through ILO or OA

DGI_HP
Advisor

Can't shutdown server through ILO or OA

Hi

 

I have problems with turning off one of my BL465c G5 server through ILO v2.07 and OA v3.31. 

I have other simlar servers that I have no problems with.

Har push the "Press and Hold" button and nothing happens.

 

Anyone have a solution for this?

17 REPLIES
Psychonaut
Respected Contributor

Re: Can't shutdown server through ILO or OA

Have you tried resetting the iLO?  If you can shut the OS down you can also try the reset server command:

 

Reset iLO 2:

  1. Access the iLO web interface.
  2. Select "Diagnostics" from the left menu.
  3. Click the Reset button.
  4. Click OK in response to Are you sure you want to reset iLO 2 ? A screen similar to the following will appear:

 

Figure 1. iLO 2 Web Interface After Reset

Reset the Server Blade:

Note: The following procedure causes the server blade to lose power momentarily as the e-fuse is tripped and reset. This will result in any activity on the server operating system being lost. Use this command with caution.

  1. Login to OA as Administrator using the OA CLI.
  2. Enter the command RESET SERVER [bay number] .
  3. Confirm that you want to reset the server blade.
  4. Remove and re-insert the server blade.
DGI_HP
Advisor

Re: Can't shutdown server through ILO or OA

Thanks for your answer.

But i seems to not work:(

 

I noticed that the server will not power down from windows ether. 

 

Any other ideas?

 

I will try to change bay with another bay and see if the problem follows the blade or is the bay.

DGI_HP
Advisor

Re: Can't shutdown server through ILO or OA

Hi again.

 

It didn't help to switch bay with another blade. The issue followed the server.

Hopefully someone can help me:)

 

 

Michael A. McKenney
Respected Contributor

Re: Can't shutdown server through ILO or OA

Do you have all the firmware for iLo and the rest of the hardware up to date?  

DGI_HP
Advisor

Re: Can't shutdown server through ILO or OA

As far as I can see it seem like that.

 

Have the newest BIOS, I tried to downgrade to ILO 2.05, with no luck.

Have booted on the newest firmware DVD and there are no new firmware.

DGI_HP
Advisor

Re: Can't shutdown server through ILO or OA

Have other blades with the same spec and firmware versions, and I have no problems with them.

Power Management Firmware is 3.4.

 

Reset power works on the server. It seems it just "Press and Hold" that doesn't work.

Jan Soska
Honored Contributor

Re: Can't shutdown server through ILO or OA

Meanwhile the is new OA 3.32 and Ilo2 2.08 versions. Try them if it helps., but this look like hw problem.

 

Jan 

DGI_HP
Advisor

Re: Can't shutdown server through ILO or OA

Thanks

 

But I have lots of other blade in the same enclosure, with ILO 2.07 and i works fine.

I can't find ILO 2.08 anywhere ether.

 

Do you have a link for that?

Jan Soska
Honored Contributor

Re: Can't shutdown server through ILO or OA

DGI_HP
Advisor

Re: Can't shutdown server through ILO or OA

Hi and thanks again.

 

I have upgraded both ILO and OA, but it had no effect.

Is it a hardware problem? What can it be?

Jimmy Vance
HPE Pro

Re: Can't shutdown server through ILO or OA

Occasionally I've seen a server get in an odd state. Try to reset the server blade by physically removing and then reinserting the blade. If physical access to the server is unavailable, use the E-Fuse function to reset the server by issuing the command "RESET SERVER X" via Onboard Administrator (OA) where "X" is the bay number.




__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!      I work for HPE

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
DGI_HP
Advisor

Re: Can't shutdown server through ILO or OA

Thanks for the answer.

 

I have tried this. Both with the reset command, and removed the blade from the enclosure.

I have also switched bay with another server, with no luck.

 

Is it hardware issues the next step?

Jimmy Vance
HPE Pro

Re: Can't shutdown server through ILO or OA

One last thing I'd try is to reset the BIOS back to factory defualts.




__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!      I work for HPE

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
DGI_HP
Advisor

Re: Can't shutdown server through ILO or OA

Thanx again:)

 

But it didn't work this ether:(

So I have a hardware problem?

Jimmy Vance
HPE Pro

Re: Can't shutdown server through ILO or OA


DGI_HP wrote:

I have also switched bay with another server, with no luck.


Just to be clear, does another server in this bay have the same issue, or does the issue follow this one server to other bays?




__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!      I work for HPE

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
DGI_HP
Advisor

Re: Can't shutdown server through ILO or OA

I have tried to change bay, and the issue follows the server. 

Have no other server with the same issue.

Is it the motherboard that have issue?

Jimmy Vance
HPE Pro

Re: Can't shutdown server through ILO or OA

After everything you've tried, sounds like you need to get a new system board




__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!      I work for HPE

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!