BladeSystem - General
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Communication issue between Blace c3000 and SAN MSA 1000

SOLVED
Go to solution

Communication issue between Blace c3000 and SAN MSA 1000

Hi there,

We've got a communication problem between the Virtual Connect (HP 4GB VC-FC Module) and the MSA 1000 SAN.

In the Virtual Connect Manager the port 1 appear connect but with a Status 0GB. This port is linked to the SAN switch (Storage Works 2/8q Fibre Channel Switch) and we aren't using anyother port of the VC.

On the server (BL460c) we plugged a QLogic QMH2462 4Gb FC HBA) and it status is "Loop Falied"

In the On Board administrator everything is reconigsed... HBAs, VC, VC Ethernet, ... all! but we haven't connection with the SAN.

Does anybody have any idea why is this?

thanks in advance
17 REPLIES
JKytsi
Honored Contributor

Re: Communication issue between Blace c3000 and SAN MSA 1000

You have to use NPIV capable switch with virtual connect.
Remember to give Kudos to answers! (click the KUDOS star)

You can find me from Twitter @JKytsi

Re: Communication issue between Blace c3000 and SAN MSA 1000

...and I suppose this switch isn't NPIV capable, is it?

Thanks for you quick response!
Raghuarch
Honored Contributor

Re: Communication issue between Blace c3000 and SAN MSA 1000

I think StorageWorks 2/8q Fibre Channel Switch isn't NPIV Capable.

Re: Communication issue between Blace c3000 and SAN MSA 1000

What the hell!

then, could I use the VC as a switch? I want to say, can I "plugged" the SAN and tow other HBA's servers directly to the free VC ports?
It sounds very odd, I know :(
JKytsi
Honored Contributor

Re: Communication issue between Blace c3000 and SAN MSA 1000

VC is not a switch although it has some functions as switch does. It is a transparent layer between the servers and the inhouse network & SAN.
Remember to give Kudos to answers! (click the KUDOS star)

You can find me from Twitter @JKytsi
Raghuarch
Honored Contributor

Re: Communication issue between Blace c3000 and SAN MSA 1000

I assume that "all recent" HP SAN switches support NPIV enabled "out of the box".

So better check all the available options.
JKytsi
Honored Contributor
Solution

Re: Communication issue between Blace c3000 and SAN MSA 1000

I don't assume.
MSA SAN Switch 2/8 does not support it

http://h18000.www1.hp.com/products/quickspecs/11033_div/11033_div.html
Remember to give Kudos to answers! (click the KUDOS star)

You can find me from Twitter @JKytsi
Raghuarch
Honored Contributor

Re: Communication issue between Blace c3000 and SAN MSA 1000

Thank you Jarkko for the correct information.
That makes sense why it's not working.

Re: Communication issue between Blace c3000 and SAN MSA 1000

Thanks dudes!

I think the CFO goes to test my head as a ball when I tell him we need to buy other switch...

Re: Communication issue between Blace c3000 and SAN MSA 1000

Last question...

I was trying to connect via telnet to the switch but I haven't got it.

I've only a cable which I plug into the serial port of the switch and the other end of the cable is a "special" RJ45 which I can only plug into the SAN but not in a laptop.

D'you know how can I telnet it?
JKytsi
Honored Contributor

Re: Communication issue between Blace c3000 and SAN MSA 1000

Hi,

Normal serial cable or cross-over ethernet cable should work.

Telnet 10.77.77.77 or with browser
Remember to give Kudos to answers! (click the KUDOS star)

You can find me from Twitter @JKytsi

Re: Communication issue between Blace c3000 and SAN MSA 1000

thanks again...

This blade gives me headache. Now, they are just recommending I buy "HP StorageWorks 4/8 SAN Switch - A8000A" because this have NPIV and it's compatible with the MSA 1000 but now I've got other doubt. I've got two servers DL380G4 with a Qlogic Fiber channel HBA. Is this card compatible with the switch recommended?
JKytsi
Honored Contributor

Re: Communication issue between Blace c3000 and SAN MSA 1000

Usually (or always) they are compatible, but what is Your FC card model ?
Remember to give Kudos to answers! (click the KUDOS star)

You can find me from Twitter @JKytsi

Re: Communication issue between Blace c3000 and SAN MSA 1000

Good question.

I tried to find out, but via "software" I can't see the model and I'll need stop the seerver to take off the card and look for the model. I was lokking for some software what found out the model but I didn't find it. Do you know other way to find out it?
JKytsi
Honored Contributor

Re: Communication issue between Blace c3000 and SAN MSA 1000

Do You have Proliant Support Pack installed ? In System management homepage under storage, You can find it out.
Remember to give Kudos to answers! (click the KUDOS star)

You can find me from Twitter @JKytsi

Re: Communication issue between Blace c3000 and SAN MSA 1000

yes, I do, but I only see this (attached)

Re: Communication issue between Blace c3000 and SAN MSA 1000

I think I found the card ref. It is a "A7523A 2Gb Fibre Channel HBAs". This card was included in the MSA 1000 starter kit...