HPE Community read-only access December 15, 2018
This is a maintenance upgrade. You will be able to read articles and posts, but not post or reply.
Hours:
Dec 15, 4:00 am to 10:00 am UTC
Dec 14, 10:00 pm CST to Dec 15, 4:00 am CST
Dec 14, 8:00 pm PST to Dec 15, 2:00 am PST
BladeSystem - General
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

EnclosureIP Mode Setting

 
SOLVED
Go to solution
pakm11
Advisor

EnclosureIP Mode Setting

I have a config attached and I pretty much think it is not the way it should be.
Can I have few more opinions on this?
We have redundant OAs. Enclosure IP mode is enabled. First OA is set to static IP. For second OA, settings are for DHCP & DDNS. The kicker however is that the DNS name used in second OA is identical to first OA.
Refer to attached screenshot for a visual.

In the past I was told that I can have two separate static IPs set to OA, but when they transition to active/stdby, they will automatically switch IPs, so primary OA will always use same IP.
2 REPLIES
WFHC-WI
Honored Contributor
Solution

Re: EnclosureIP Mode Setting

Hi pakm,

Your configuration will work fine. When using enclosure IP mode, the active OA should be set to a static IP and the standby can be either static or DHCP.

When you convert the standby to active, the IP assignment will effectively reverse and the standby will be accessible via the active address.

I prefer to disable Dynamic DNS so my OAs don't register their addresses with my DNS server. That way I create manual host entries to point to the enclosure IP, when a user connects by name it doesn't matter which OA is active.

Source:http://h20000.www2.hp.com/bc/docs/support/SupportManual/c00705292/c00705292.pdf p.95

good luck!
pakm11
Advisor

Re: EnclosureIP Mode Setting

OK, as long as DHCP is there and reliable, it should be fine. I agree if I register same name with a different IP, which how it is set currently, it would confuse things.
Thanks for the response.