BladeSystem - General
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

HP 1:10Gb Ethernet Blade Switch degraded

OliverAn
Advisor

HP 1:10Gb Ethernet Blade Switch degraded

Hi,

 

We have a problem in our C7000 Enclosure: The HP 1:10Gb Ethernet Blade Switch in Bay 1 goes to degraded state after some days of operation. I can't find any further errors, but OA syslog shows:

 

Interconnect 1 selftest: Interface micro is not responding

Interconnect 1 selftest: FRU is not responding

 

When I transfer OA passive to active the switch is shown as faulty and I am unable to power on any blade.

 

We have already replaced the switch and also the midplane, firmwares are all up to date. Any suggestions what to check?

 

Oliver

17 REPLIES
Kumdist
Valued Contributor

Re: HP 1:10Gb Ethernet Blade Switch degraded

Try re-siting the switch first. Might help.

Ericdo
Occasional Visitor

Re: HP 1:10Gb Ethernet Blade Switch degraded

Hi

Any  new about this topic because i have the same  problem ?

This problem is occuring on several blade center and only with HP 1:10Gb Ethernet Blade Switch.

Network activities work fine but a error is reported by OA

Thanks

Eric

OliverAn
Advisor

Re: HP 1:10Gb Ethernet Blade Switch degraded

Hi Eric,

 

We opened a support call at HP that is still in progress. They say that it is related to the fact that we have 1:10 in Interconnect 1 and GbE2c in Interconnect 2. I have not seen any documentation that sais this is an unsupported configuration.

How are your Chassis configured, what Interconnect Modules do you have?

 

Oliver

Ericdo
Occasional Visitor

Re: HP 1:10Gb Ethernet Blade Switch degraded

Hi

This problem occurs inside three switchs 1:10 installed on 2 blade center

The first blade center has an 1:10 switch on interconnect 1 and  a switch GbE2c on interconnect 2

The second one has two  1:10 switchs on interconnect 1 and 2 and two switchs GbE2c on interconnect 3 and 4

Of course  firmwares/bios/OA/... are up to date and my HP contact has no answer to me. When i unplug and re-plug the switch no alarm occurs during some hours but after a couple of days all the 1:10  switchs are on alarm

Eric

 

OliverAn
Advisor

Re: HP 1:10Gb Ethernet Blade Switch degraded

Okay, that's interesting. HP told us that we may not use 1:10 and GbE2c in adjacent bays, but I see you get the same errors on your chassis with 1:10 in 1+2. For me it''s the same, if we pull the switch out and put it in again everything works fine - even for 2-3 months.

Did you open an official call?

peyrache
Respected Contributor

Re: HP 1:10Gb Ethernet Blade Switch degraded

H

which version of OA  are you running ?

Ericdo
Occasional Visitor

Re: HP 1:10Gb Ethernet Blade Switch degraded

The last one 3.31

 

Eric

 

OliverAn
Advisor

Re: HP 1:10Gb Ethernet Blade Switch degraded

Same here, 3.31

Ericdo
Occasional Visitor

Re: HP 1:10Gb Ethernet Blade Switch degraded

Hi

 

Bad new, the version of OA 3.32 doesn't solve this issue: After update of OA and re-siting of switch,  same error occurs after some hours.

 

Oct 13 09:55:32  OA: Interconnect 1 selftest: FRU is not responding
Oct 13 09:55:32  OA: Internal health status of interconnect in bay 1 changed to Degraded
Oct 13 09:56:32  OA: Interconnect 1 selftest: Interface micro is not responding

 

Eric

 

OliverAn
Advisor

Re: HP 1:10Gb Ethernet Blade Switch degraded

Too bad. I would open a support call on that.

JGSABOGAL
Occasional Visitor

Re: HP 1:10Gb Ethernet Blade Switch degraded

Hi, I have a enclosure C7000 and has two 1:10Gb Ethernet Blade Switch. HP not offer solution with my problem, HP sends always 2 switches Ethernet to replace but always sometime failure .

Now the OA the firmware is 3.31

 

OA: Interconnect 2 selftest: Interface micro is not responding
OA: Interconnect 2 selftest: FRU is not responding
OA: Internal health status of interconnect in bay 2 changed to Degraded

Antonio Milanese
Trusted Contributor

Re: HP 1:10Gb Ethernet Blade Switch degraded

Hello,

 

any update about this issue ?

 

Does  HP had official resolved yours problems?

 

We have a customer with the same configuration and the same "Interface micro" error occurs after some time (generally after 2/3 days) on both ICs.

 

OA 3.55 firmware here.

 

Regards,

 

Antonio

 

 

OliverAn
Advisor

Re: HP 1:10Gb Ethernet Blade Switch degraded

We were told that there will be a firmware update resolving this issue - half a year ago. Still the same problems up to yet. Too bad.

NSecrier
Occasional Visitor

Re: HP 1:10Gb Ethernet Blade Switch degraded

Hello to everyone,

 

We've encountered the same problem at our end last year when we have upgraded from firmware 3.21 to 3.31.

After weeks of playing up with OA resets, switch hardware resets we reverted to the previous firmware and everything worked fine.

 

We have purchased other enclosures with the same switches and had to downgrade the firmware to 3.21 to address this issue but since GEN8 blades have been launched we have been told that we need a firmware upgrade to ensure the enclosure will recognize/integrate the new blades so we have upgraded the firmware to v3.56. After few days trouble free we are now experiencing the same issue.

 

I have a feeling HP does not want us on these switches as they are in fact Blade Network Technology.....

I found it very difficult to believe they could not find a solution to this problem which is 1 year old. IF they cannot fix it then they should stop selling these products and replace the current ones with the Procurve 6120G/XG alternative which works fine with this firmware.

I hope this is not wishful thinking and they can solve this issue.

 

Regards,

 

Nicholas

OliverAn
Advisor

Re: HP 1:10Gb Ethernet Blade Switch degraded

Hi,

Our problems stopped with Firmware 6.7.8 on the 1:10 Switches. This version is generally available now.

Oliver

anupsahahp
Occasional Visitor

HP 1:10Gb Ethernet Blade Switch degraded

Can anybody share me the procedure to upgrade the firmware of switch. I had tried to upgrade with the tool available with firmware. But, its unable to discover the switch.

todorov82
Occasional Visitor

Re: HP 1:10Gb Ethernet Blade Switch degraded

Hi All, 

 

I have also trouble to update FW on Switch HP 1:10Gb Ethernet Blade Switch. 

Tried to install it according provided instructions via Windows OS. 

Can anybody provide instrukctions to update FW via serial console. 

Which files need to be used from the link below: 

http://h20566.www2.hp.com/portal/site/hpsc/template.PAGE/public/psi/swdHome/?sp4ts.oid=3433416&spf_p.tpst=swdMain&spf_p.prp_swdMain=wsrp-navigationalState%3DswEnvOID%253D4064%257CswLang%253D%257Caction%253DlistDriver&javax.portlet.begCacheTok=com.vignette.cachetoken&javax.portlet.endCacheTok=com.vignette.cachetoken

 

Thank you in advance!