HPE Community read-only access December 15, 2018
This is a maintenance upgrade. You will be able to read articles and posts, but not post or reply.
Hours:
Dec 15, 4:00 am to 10:00 am UTC
Dec 14, 10:00 pm CST to Dec 15, 4:00 am CST
Dec 14, 8:00 pm PST to Dec 15, 2:00 am PST
BladeSystem - General
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

HP Blade c3000 Enclosure Fans blowing hard

 
SOLVED
Go to solution
Mike Valencia
Occasional Visitor

HP Blade c3000 Enclosure Fans blowing hard

Hello Everyone,

I have a Blade c3000 and for some strange reason 2 fans seem to be blowing really hard. (98%) All the others seem to be just fine. I have tried replacing the fans with new ones, and I still get the same result.

Any help would be appreciated.

Mike
7 REPLIES
City_Blue
Super Advisor

Re: HP Blade c3000 Enclosure Fans blowing hard

i take it you have no warning lights of error messages in the OA.

you could try reseating all the fans and PDU's
WFHC-WI
Honored Contributor
Solution

Re: HP Blade c3000 Enclosure Fans blowing hard

We have seen this happen with our c7000 enclosures. Reseating the OAs works every time... but that isn't an option for your c3000. One other method that has worked for us is to power on all blades and allow them to complete POST. After they have all done this, shut down any you like via iLO.

Good luck
Mike Valencia
Occasional Visitor

Re: HP Blade c3000 Enclosure Fans blowing hard

Great...I will reseat the iLO management card this weekend. I will let you know how it goes.

Thanks for you help.

Mike
Christian D
Occasional Advisor

Re: HP Blade c3000 Enclosure Fans blowing hard

I had the same problem with my c3000. The problem was ilo version 1.80. I downgraded all my blades to 1.79 and shutdown all blades.
marcus1234
Honored Contributor

Re: HP Blade c3000 Enclosure Fans blowing hard

ensure oa version is minimum 2.52 ,

now ensure al ilo firmware is 1.79
reboot each blade when don e
pull out OA and reseat it ,

when pullled out fans will go full speed this is normal , put it back in and all will go back to normal,,,

ow wait for next gen of ilo firmware not 1.80

kind hint



This is how we thank each other in the forum

http://forums11.itrc.hp.com/service/forums/helptips.do?#33

Enjoy:)


Mike Valencia
Occasional Visitor

Re: HP Blade c3000 Enclosure Fans blowing hard

Thanks for the help guys, looks like reseating the onboard administrator solved my problem.

Mike
Adrian Clint
Honored Contributor

Re: HP Blade c3000 Enclosure Fans blowing hard

iLO firmware 1.81 fixes a related issue.