BladeSystem - General
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

HP raid Controllers enabled but drives not detected

 
Raymund Layoso
Occasional Contributor

HP raid Controllers enabled but drives not detected

I'm getting this message using hpacucli in HP ProLiant BL460c G6. Raid controller is already enabled:

[root@csadmin21 ~]# hpacucli

HP Array Configuration Utility CLI 8.35-7.0
Detecting Controllers...Done.
Type "help" for a list of supported commands.
Type "exit" to close the console.

=> ctrl all show config

Smart Array P410i in Slot 0 (Embedded) (sn: 5001438008B0ADE0)

=> ctrl slot=0 create type=ld drives=1I:1:1,1I:1:2 raid=1

Error: Cannot create array. Cannot add physical drive 1I:1:1

=> ctrl all show status

Smart Array P410i in Slot 0 (Embedded)

Controller Status: Not OK
Cache Status: Permanently Disabled
Battery/Capacitor Status: Recharging

=> ctrl slot=0 ld all show

Error: The specified device does not have any logical drives.

=> ctrl slot=0 pd all show

Error: The specified controller does not have any physical drives on it.

Any ideas why i'm getting this error message ?
3 REPLIES
Trygve Henriksen
Respected Contributor

Re: HP raid Controllers enabled but drives not detected

What kind of HDDs do you have in the BL460?
(I think they're most often shipped with a pair of 146GB SAS drives.)
gregersenj
Honored Contributor

Re: HP raid Controllers enabled but drives not detected

The Smart array controller, auto configure a RAID, if it find unused disk's only, during post. Unless you interrupt it.

So if you take a server. Put in 2 unused drive, aand power it up, it will create a RAID 1 (1+0).

If you want to check.
Power on server. Whne prompted by the Smart Array controller hit F8.
Select view.

Or boot on a Smart Start CD. Select the maintenance tab.
Open the ACU (Array Configuration Utility).

BR
/jag
Raymund Layoso
Occasional Contributor

Re: HP raid Controllers enabled but drives not detected

Currently, we using SAN disk. I noticed that i can see the local drive from OS level ( /dev/cciss/c0d0 ) its just that i can't see it from hpacucli utility. we care using same level of controller firmware 3.0.