BladeSystem - General
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Help configuring an HP Virtual conect to a blade server

SOLVED
Go to solution
Luis Alford
Occasional Advisor

Help configuring an HP Virtual conect to a blade server


I have a blade server c7000 that holds 4 server and a virtual conect I installed the vmware hypervisor with out any trouble, but when I activate the virtual connect they lost conection to the network ... ok so far so good, the issue appear when i'm doing the configuration of the VC when I get to the ethernet connection and I try to add a port I just can not added. I see the vc bays I see they are linked but the VC just won't added why , I have not Idea It won't show an error or anithig like that if some one have any idea of what is wrong I would really appreciate it. any idea , any thought.

thanks in advace
8 REPLIES
Emil Velez
Honored Contributor
Solution

Re: Help configuring an HP Virtual conect to a blade server

at www.hp.com/go/blades
there are a series of virtual connect cookbooks and a document VC for dummies (no offense its the name of the pdf book).

what I normally do is find a VC scenario that matches a cookbook and just follow the cookbook. That will also provide documentation for you when you have to reverse engineer the configuration if you followed a cookbook.


Steven Clementi
Honored Contributor

Re: Help configuring an HP Virtual conect to a blade server

1. You should configure your server profile before installing an OS.

2. Did you create a server profile? or just create the VC Domain and Network profiles?

3. You have to shut the server down to apply a server profile.

4. Don't use Internet Explorer 8


Steven
Steven Clementi
HP Master ASE, Storage and Clustering
MCSE (NT 4.0, W2K, W2K3)
VCP (ESX2, Vi3, vSphere4, vSphere5)
RHCE
NPP3 (Nutanix Platform Professional)
Luis Alford
Occasional Advisor

Re: Help configuring an HP Virtual conect to a blade server

hi,

I revised the information in the cook books and still even thought everything is configured correctly the configuration does not seem to be working.

I created the Domain .

I select the MAC address asignation.

but when I try to add the network I fill the network information

then I try to select the port 1 from bay 1 and it just return a blank instead of selecting the port the i just choose..

Any idea.. Please help thanks
Steven Clementi
Honored Contributor

Re: Help configuring an HP Virtual conect to a blade server

What firmware are your VC modules at?
Steven Clementi
HP Master ASE, Storage and Clustering
MCSE (NT 4.0, W2K, W2K3)
VCP (ESX2, Vi3, vSphere4, vSphere5)
RHCE
NPP3 (Nutanix Platform Professional)
HEM_2
Honored Contributor

Re: Help configuring an HP Virtual conect to a blade server

Luis,

make sure you are not using IE8, doesn't work with Virtual Connect manager. Use IE7 or Firefox...
Luis Alford
Occasional Advisor

Re: Help configuring an HP Virtual conect to a blade server

Hi.

IE8 was the causing all the trouble that I had... ahhh it was a big headache for that insignificant detail.. thatnks for all your reply, I have another question... I created the server profiles and everything but I do not see the the field where it said conect to bring me any information.. and I dont know why.. attached a print screen.. thanks for all your help....
Steven Clementi
Honored Contributor

Re: Help configuring an HP Virtual conect to a blade server

This looks like a screen shot of the Network Profile.

Go into your Server profiles, and you will need to "select" the network profile each nic talks too.


Steven
Steven Clementi
HP Master ASE, Storage and Clustering
MCSE (NT 4.0, W2K, W2K3)
VCP (ESX2, Vi3, vSphere4, vSphere5)
RHCE
NPP3 (Nutanix Platform Professional)
Luis Alford
Occasional Advisor

Re: Help configuring an HP Virtual conect to a blade server

It was an issue with the switch of my network and IE8 thanks for your answers..