BladeSystem - General
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

How do I reset ilo settings back to defaults

 
Highlighted
Frequent Advisor

How do I reset ilo settings back to defaults

I have a blade, can't connect to ilo via oa. tried using ebipa to force an addres to it but nothing gets allocated. Server is in build stage so no prod ip address. How to I reset ilo to factory defaults via oa so I can start again?
6 REPLIES 6
Highlighted
Honored Contributor

Re: How do I reset ilo settings back to defaults

easy way pull RTC battery out (CMOS battery)
Highlighted
Frequent Advisor

Re: How do I reset ilo settings back to defaults

ok but the blades are in a datcenter 75 miles from here and would prefer to do it remotely if possible.
Highlighted
Honored Contributor

Re: How do I reset ilo settings back to defaults

Hello Ross,
You can address this from the host OS using the HPONCFG utility, "HP Lights-Out Online Configuration Utility for Windows 2000/Server 2003". (There is also support for Linux).

You can download the utility here:
http://h18013.www1.hp.com/support/files/lights-out/us/locate/69_5867.html

Also get the XML scripting examples, you will need them for reference.

You can download the docs, "Integrated Lights-Out 1.70/1.75 Scripting and Command Line Resource Guide" here:
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/DocumentIndex.jsp?contentType=SupportManual&locale=en_US&docIndexId=179166&taskId=101
TypeId=15351&prodSeriesId=397989

In the scripting examples, there is a script called "Mod_Network_Settings.xml" that shows how you can alter the network settings. You can configure the iLO to use either a DHCP-assigned IP address (and then attach using domain name), or a statically assigned address.

Regards.
Highlighted
Honored Contributor

Re: How do I reset ilo settings back to defaults

Hi Stewart,

If you want to do it from OA,
you can run hponcfg from the OA CLI. have a xml script to set to Defaults.

Before setting iLO to factory defaults the make sure you have the password on the Toe-Tag.


CLI command.

hponcfg

Invalid Arguments

HPONCFG {NOAUTOLOGIN} [ALL | {[ , | - ] }] [ << marker> | {}]: Send a RIBCL script to the specified ProLiant
servers with the access level/privilege of the current user. Specify
NOAUTOLOGIN to use the login credentials in the script as is. The script may be
downloaded from a tftp, ftp, http or https URL. The results of which may
optionally be uploaded to a tftp or ftp location. To enter a RIBCL script
manually, type the "<<" marks and a string that does not appear within the RIBCL
script (so called end marker). Next, paste in the RIBCL script. Terminate the
command with the end marker.


Regards,
Raghuarch
Highlighted
Frequent Advisor

Re: How do I reset ilo settings back to defaults

again the problem is that they are effectively not available remotely ie they don't have a prod net ip as its not yet configured ie only way to get to them remotely is through ilo and via oa. I have used hponcfg but you need to be on the box to run it.
Highlighted
Frequent Advisor

Re: How do I reset ilo settings back to defaults

ignore my last post as I've just seen the reply re running hponcfg from cli on oa. One to try tomorrow.