BladeSystem - General
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Problems with FC-HBA on BL480 G6

SOLVED
Go to solution
Prokopets
Respected Contributor

Problems with FC-HBA on BL480 G6

Hi!
I have c7000 enclosure with two Brocade 4/12 SAN-switches and two bl480 g6 servers with LPe1105 installed in each server. OA tells me that these HBAs are connected to ports 13 and 5 on the SAN-switches. Now, i tried to make a zoning on this switches but there's a strange issue: switchshow doesn't show me a wwns of these HBAs and indicated "No_Sync" on ports. Here's the output:

==================
blade_a:admin> switchshow
switchName: blade_a
switchType: 43.2
switchState: Online
switchMode: Native
switchRole: Principal
switchDomain: 2
switchId: fffc02
switchWwn: 10:00:00:05:1e:04:2f:e9
zoning: ON (Production)
switchBeacon: OFF

Area Port Media Speed State Proto
=====================================
0 0 -- N4 No_Module (No POD License)
1 1 cu N4 Online F-Port 50:01:10:a0:00:19:8d:7e
2 2 cu N4 Online F-Port 50:01:10:a0:00:19:84:a2
3 3 cu N4 Online F-Port 10:00:00:00:c9:85:84:09
4 4 cu N4 Online F-Port 10:00:00:00:c9:85:bf:d7
5 5 cu AN No_Sync
6 6 cu AN No_Sync (No POD License) Disabled (Persistent)
7 7 cu AN No_Sync (No POD License) Disabled (Persistent)
8 8 cu AN No_Sync (No POD License) Disabled (Persistent)
9 9 cu N4 Online F-Port 50:01:10:a0:00:19:84:ae
10 10 cu N4 Online F-Port 50:06:0b:00:00:6a:b1:66
11 11 cu AN No_Sync (No POD License) Disabled
12 12 cu N4 Online F-Port 10:00:00:00:c9:87:4b:7f
13 13 cu AN No_Sync
14 14 cu AN No_Sync (No POD License) Disabled (Persistent)
15 15 cu AN No_Sync (No POD License) Disabled (Persistent)
16 16 cu AN No_Sync (No POD License) Disabled (Persistent)
17 17 id N2 Online E-Port 10:00:00:05:1e:35:92:45 "sansw_a" (downstream)
18 18 id N4 No_Light
19 19 id N4 Online E-Port 10:00:00:05:1e:03:eb:13 "Core_A" (downstream)
20 20 id N4 No_Light (No POD License)
21 21 -- N4 No_Module (No POD License)
22 22 -- N4 No_Module (No POD License)
23 23 -- N4 No_Module (No POD License)

==================

As i can see, that's not licenses issue as there's only 9 active ports on this switch, and OA doesn't show me any problem according switches or servers. Any ideas?
5 REPLIES
Michal Kapalka (mikap)
Honored Contributor
Solution

Re: Problems with FC-HBA on BL480 G6

hi,

there are lot of articlkes about this issue :

for example on IBM blade :

http://community.brocade.com/message/9187

check this thread from ITRC and Blade :

http://forums11.itrc.hp.com/service/forums/questionanswer.do?admit=109447626+1271068629280+28353475&threadId=1360645

mikap
Michal Kapalka (mikap)
Honored Contributor

Re: Problems with FC-HBA on BL480 G6

Prokopets
Respected Contributor

Re: Problems with FC-HBA on BL480 G6

Michal Kapalka: i think, that it's a drivers problem, like in the last answer in the thread you linked me. I'll try to install drivers and then see, if the situation changes. Thanks for help!

Philipp.
Steven Clementi
Honored Contributor

Re: Problems with FC-HBA on BL480 G6

Whats the OS running on the blades?

Typicaly, if there is no driver installed for the HBA, it will not log in to the fabric.

You can check to make sure it "works" by rebooting the server, enabling the HBA bios and scanning for devices. This would effective allow the hba to log in to the fabric.


(or just load a driver)


Steven
Steven Clementi
HP Master ASE, Storage and Clustering
MCSE (NT 4.0, W2K, W2K3)
VCP (ESX2, Vi3, vSphere4, vSphere5)
RHCE
NPP3 (Nutanix Platform Professional)
Prokopets
Respected Contributor

Re: Problems with FC-HBA on BL480 G6

Steven, I'm using Novell 6.5 on this blades. As for drivers - now i'm looking for them.

Philipp.