BladeSystem - General
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

c7000 not discovering in SIM

City_Blue
Super Advisor

c7000 not discovering in SIM

i have a c7000 i have manualy discoverd int in SIM but it dose not discover correct

if i go to the enclousers tab it shows up as an empty enclouser

how can i get it to show the serevrs and the switches

cheers
8 REPLIES
JKytsi
Honored Contributor

Re: c7000 not discovering in SIM

check the SNMP settings in OA. Check if you have the setting "discover server blades when OA is discovered". If You have OS installed in blades make sure that your SNMP config is correct and discover the server LAN IP, not the management IP.
Remember to give Kudos to answers! (click the KUDOS star)

You can find me from Twitter @JKytsi
City_Blue
Super Advisor

Re: c7000 not discovering in SIM

were is this seeting
"discover server blades when OA is discovered".

i just can't find it

cheers
Igor Karasik
Honored Contributor

Re: c7000 not discovering in SIM

>>were is this seeting
"discover server blades when OA is discovered".

Open HP SIM, go to Options->Discovery->Configure general settings->Discover systems in an enclosure when Onboard Administrator is discovered
City_Blue
Super Advisor

Re: c7000 not discovering in SIM

yep found it

done it and nothing

discoverd the oa's and some of the machines

but ilo's missing and also dosent show up as an enclouser or rack
JKytsi
Honored Contributor

Re: c7000 not discovering in SIM

delete the enclosure from SIM and rediscover it, also ILO IP's and possible LAN IP addresses if there is OS installed in the blades.
Remember to give Kudos to answers! (click the KUDOS star)

You can find me from Twitter @JKytsi
Igor Karasik
Honored Contributor

Re: c7000 not discovering in SIM

Probably stupid question, but do you have
HP BladeSystem Integrated Manager add-in installed on HP SIM ?
JKytsi
Honored Contributor

Re: c7000 not discovering in SIM

Right =) ...and do You have SIM version starting with 5.x?
Remember to give Kudos to answers! (click the KUDOS star)

You can find me from Twitter @JKytsi
City_Blue
Super Advisor

Re: c7000 not discovering in SIM

Jarkko = done that and nothing

Igor = yes as we have other c7000 discoverd ok (they just seemed to appear with any intervention)

Jarkko = yes we have the latest and the SP installed

not sure if it has somthing to do with being a remote site