BladeSystem - General
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

struck at Installation.... little urgent plz

 
SOLVED
Go to solution
Grayh
Trusted Contributor

struck at Installation.... little urgent plz


Sep 9, 2008 18:29:49 GMT N/A: Question Author
I am struck here.... what should I do now


* Preparing to execute init...
======= 09/09/08 10:27:01 EDT HP-UX Installation Initialization. (Tue Sep 09
10:27:01 EDT 2008)
@(#)Ignite-UX Revision C.7.5.142
@(#)ignite/launch (opt) Revision:
/branches/IUX_RA0803/ignite/src@72866 Last Modified: 2008-02-06
15:49:50 -0700 (Wed, 06 Feb 2008)
* Configuring RAM filesystems...
* Number of SAS devices swapped to be in physical
* Scanning system for IO devices...
* Boot device is: 0/0/2/2.0x2
WARNING: Could not find Q_BOOT device. Cannot determine what the boot device
was.
WARNING: Could not find source device in ioscan output. You must select from
the list of devices below to use for the source device:
index HW-path Class description
0) 120 processor Processor
1) 122 processor Processor
2) 124 processor Processor
3) 126 processor Processor
4) 0/0/2/0 OO USB_OHCI_Interface
5) 0/0/2/0.0x0 OO USB_Composite_Device
6) 0/0/2/0.0x0.0x0 OO Virtual_Keyboard
7) 0/0/2/1 OO USB_OHCI_Interface
8) 0/0/2/2 OO USB_EHCI_Interface
9) 0/0/2/2.0x2 OO USB_Composite_Device
10) 0/2/1/0 escsi_ctlr HP_PCI/PCI-X_SAS_MPT_Adapter
11) 0/2/1/0.0x500000e01cbfe772.0x0 disk HP_DG146BABCF
12) 0/2/1/0.0x500000e01cbcbf52.0x0 disk HP_DG146BABCF
13) 0/3/0/0/0/0 fc HP_4Gb_Dual_Port_PCIe_Fibre_Channel_Mezzani
ne_(FC_Port_1)
14) 0/3/0/0/0/1 fc HP_4Gb_Dual_Port_PCIe_Fibre_Channel_Mezzani
ne_(FC_Port_2)
15) 0/1/1/0 lan HP_PCI-X_1000Mbps_Dual-port_Built-in
16) 0/1/1/1 lan HP_PCI-X_1000Mbps_Dual-port_Built-in
17) 0/2/2/0 lan HP_PCI-X_1000Mbps_Dual-port_Built-in
18) 0/2/2/1 lan HP_PCI-X_1000Mbps_Dual-port_Built-in
19) 0/0/4/0 graphics PCI_Display_(1002515e)

Enter the index corresponding to the device to use
as the installation source, 'r' to rescan, or 'q' to reboot:
41 REPLIES
Grayh
Trusted Contributor

Re: struck at Installation.... little urgent plz

???


it is 6
Grayh
Trusted Contributor

Re: struck at Installation.... little urgent plz

???

IS it 6
Grayh
Trusted Contributor

Re: struck at Installation.... little urgent plz

help me
Solution

Re: struck at Installation.... little urgent plz

Patience is a virtue you know... constantly posting like that won't get you anything extra.

I beleive this is a timing issue with the vMedia boot device (which I'm guessing you're using) - apparently its going to be fixed in some future version of Ignire, but for the time being I seem to recall the work-around is simply to re-select the source device, which you can see from your output is 0/0/2/2.0x2 or index item 9.

HTH

Duncan

HTH

Duncan

Re: struck at Installation.... little urgent plz

You might have to do a rescan first though... (option 'r')

Duncan

HTH

Duncan
Grayh
Trusted Contributor

Re: struck at Installation.... little urgent plz

Thank you... Could you provide me a HP-UX 11i V3 Installation Guide... when I am installing for the first time on a brand new server
melvyn burnard
Honored Contributor

Re: struck at Installation.... little urgent plz

I would suggest that you also consdier reading the manuals, rather than just shout for help
http://docs.hp.com/en/oshpux11iv3.html
My house is the bank's, my money the wife's, But my opinions belong to me, not HP!
Grayh
Trusted Contributor

Re: struck at Installation.... little urgent plz

2) 124 processor Processor
3) 126 processor Processor
4) 0/0/2/0 OO USB_OHCI_Interface
5) 0/0/2/0.0x0 OO USB_Composite_Device
6) 0/0/2/0.0x0.0x0 OO Virtual_Keyboard
7) 0/0/2/1 OO USB_OHCI_Interface
8) 0/0/2/2 OO USB_EHCI_Interface
9) 0/0/2/2.0x2 OO USB_Composite_Device
10) 0/2/1/0 escsi_ctlr HP_PCI/PCI-X_SAS_MPT_Adapter
11) 0/2/1/0.0x500000e01cbcbf52.0x0 disk HP_DG146BABCF
12) 0/2/1/0.0x500000e01cbfe772.0x0 disk HP_DG146BABCF
13) 0/3/0/0/0/0 fc HP_4Gb_Dual_Port_PCIe_Fibre_Channel_Mezzani
ne_(FC_Port_1)
14) 0/3/0/0/0/1 fc HP_4Gb_Dual_Port_PCIe_Fibre_Channel_Mezzani
ne_(FC_Port_2)
15) 0/1/1/0 lan HP_PCI-X_1000Mbps_Dual-port_Built-in
16) 0/1/1/1 lan HP_PCI-X_1000Mbps_Dual-port_Built-in
17) 0/2/2/0 lan HP_PCI-X_1000Mbps_Dual-port_Built-in
18) 0/2/2/1 lan HP_PCI-X_1000Mbps_Dual-port_Built-in
19) 0/0/4/0 graphics PCI_Display_(1002515e)

Enter the index corresponding to the device to use
as the installation source, 'r' to rescan, or 'q' to reboot: 9
Not a valid install device, try again.
Press Return to continue:

Re: struck at Installation.... little urgent plz

rescan and post the new list here...

HTH

Duncan
Grayh
Trusted Contributor

Re: struck at Installation.... little urgent plz

rescanned it a couple of times... still the same

2) 124 processor Processor
3) 126 processor Processor
4) 0/0/2/0 OO USB_OHCI_Interface
5) 0/0/2/0.0x0 OO USB_Composite_Device
6) 0/0/2/0.0x0.0x0 OO Virtual_Keyboard
7) 0/0/2/1 OO USB_OHCI_Interface
8) 0/0/2/2 OO USB_EHCI_Interface
9) 0/0/2/2.0x2 OO USB_Composite_Device
10) 0/2/1/0 escsi_ctlr HP_PCI/PCI-X_SAS_MPT_Adapter
11) 0/2/1/0.0x500000e01cbcbf52.0x0 disk HP_DG146BABCF
12) 0/2/1/0.0x500000e01cbfe772.0x0 disk HP_DG146BABCF
13) 0/3/0/0/0/0 fc HP_4Gb_Dual_Port_PCIe_Fibre_Channel_Mezzani
ne_(FC_Port_1)
14) 0/3/0/0/0/1 fc HP_4Gb_Dual_Port_PCIe_Fibre_Channel_Mezzani
ne_(FC_Port_2)
15) 0/1/1/0 lan HP_PCI-X_1000Mbps_Dual-port_Built-in
16) 0/1/1/1 lan HP_PCI-X_1000Mbps_Dual-port_Built-in
17) 0/2/2/0 lan HP_PCI-X_1000Mbps_Dual-port_Built-in
18) 0/2/2/1 lan HP_PCI-X_1000Mbps_Dual-port_Built-in
19) 0/0/4/0 graphics PCI_Display_(1002515e)

Enter the index corresponding to the device to use
as the installation source, 'r' to rescan, or 'q' to reboot:

Now I have rebooted it
Grayh
Trusted Contributor

Re: struck at Installation.... little urgent plz

I again Get the same list again and again
Grayh
Trusted Contributor

Re: struck at Installation.... little urgent plz

I do not find "USB_SCSI_Stack_Adaptor"
Grayh
Trusted Contributor

Re: struck at Installation.... little urgent plz

IS there anything else I can do...

I do not get the following option whenever I rescan...

disk USB_SCSI_Stack_Adaptor

Hope I didn't ask for much...
Grayh
Trusted Contributor

Re: struck at Installation.... little urgent plz

Well I have done this


Enter the index corresponding to the device to use
as the installation source, 'r' to rescan, or 'q' to reboot: 11
You selected: 0/2/1/0.0x500000e01cbea862.0x0 disk HP_DG146BABCF
Is this correct? ([y]/n): y
Grayh
Trusted Contributor

Re: struck at Installation.... little urgent plz

Now I end up with this error

ERROR: File: /usr/lib/hpux32/libCsup.so not found.
ERROR: File: /usr/lib/hpux32/X11R6/libICE.so.1 not found.
ERROR: File: /usr/lib/hpux32/libICE.so.1 not found.
ERROR: File: /usr/lib/hpux32/X11R6/libSM.so.1 not found.
ERROR: File: /usr/lib/hpux32/libSM.so.1 not found.
ERROR: File: /usr/lib/hpux32/X11R6/libX11.so.1 not found.
ERROR: File: /usr/lib/hpux32/libX11.so.1 not found.
ERROR: File: /usr/lib/hpux32/X11R6/libXext.so.1 not found.
ERROR: File: /usr/lib/hpux32/libXext.so.1 not found.
ERROR: File: /usr/lib/hpux32/Motif2.1/libXm.so.1 not found.
ERROR: File: /usr/lib/hpux32/libXm.so.1 not found.
ERROR: File: /usr/lib/hpux32/X11R6/libXp.so.1 not found.
ERROR: File: /usr/lib/hpux32/libXp.so.1 not found.
ERROR: File: /usr/lib/hpux32/X11R6/libXt.so.1 not found.
ERROR: File: /usr/lib/hpux32/libXt.so.1 not found.
ERROR: File: /usr/lib/hpux32/libstd.so.1 not found.
ERROR: File: /usr/lib/hpux32/libstream.so.1 not found.
ERROR: File: /usr/lib/hpux32/pa_boot32.so not found.
ERROR: File: /usr/lib/nls not found.
ERROR: File: /usr/obam not found.
ERROR: File: /opt/ignite/bin not found.
ERROR: File: /opt/ignite/ui not found.
ERROR: File: /opt/ignite/help not found.
loadfile command failed, retry? ([y]/n):
Grayh
Trusted Contributor

Re: struck at Installation.... little urgent plz

Looks like no one is interested in helping me out...

Thank you..

Even this thread may be removed and may be also my account can be deleted..

Thanks Again...
Rita C Workman
Honored Contributor

Re: struck at Installation.... little urgent plz

Grayh,

Looks like your loading on a new box-fresh, and loading O/S on a bare system is not something everyone does and it can be quite stressful to do it the first time. There were a couple tips about this that I found and maybe it would apply in your case. I used the Search tool for "q_boot"

Here's a comment from one thread that mentioned on their new frame, which had multiple cells, there was in issue loading the O/S due to the version of Ignite while loading on frame with multiple cells. Here's what the fix was:
"..Guys, I posted this just to let everyone know the solution.

Our disaster recovery service provider ran across this quirk after upgrading to Ignite 7.1/7.2 with cell-based systems. Seems the multiple cells caused problems with the recovery (I don't know why, but it does). Sure enough, he reduced the system down to cell 0 only, and the Ignite worked. After the system was Ignited, he added back in cell 1. We were working fine at that point with the full system available."
Look at for details: http://forums11.itrc.hp.com/service/forums/questionanswer.do?threadId=1152793&admit=109447626+1221060905449+28353475

So maybe reducing down (even temporarily) to just cell 0; or maybe a newer version Ignite to load from.

Hope this helps you,
Rgrds,
Rita

Grayh
Trusted Contributor

Re: struck at Installation.... little urgent plz

Hi Ritha,

Thanks for the reply...

I have Base OE B.11.31 March 2008 release and a Brand new Blade Server in an Enclosure on which the OS is not Installed.

When you say Ignite... I do not understand as I do not have a Ignite CD/DVD.

I am struck up at the same point since yesterday...And I have to complete the Installation by tomorrow Somehow.

Can you give me some more inputs please.

Thank You


Grayh
Trusted Contributor

Re: struck at Installation.... little urgent plz

I found this in the User Service giude

Operating Systems Supported on the Server Blade
HP supports the following operating systems on the server blade.
****â ¢ HP-UX 11i Version 2 (B.11.23)********
â ¢ HP OpenVMS v8.3
â ¢ Microsoft Windows Server 2003
â ¢ Red Hat Enterprise Linux 4 update 4
â ¢ Novell SuSE Linux Enterprise Server 10

Is this correct...


So it dosen't support 11.31
TTr
Honored Contributor

Re: struck at Installation.... little urgent plz

> Looks like no one is interested in helping me out...

> Thank you..

Perhaps you should have undertaken a simpler task in your IT endeavors such as installing a windows server? Or spend some time reading up on HP-UX servers and hardware and allow yourself more time when trying a server install?

If I were to guess I 'd say that you are on a job assignment and went to install an HP-UX server having ZERO prior experience. Is it our fault you ended up in this situation?
Grayh
Trusted Contributor

Re: struck at Installation.... little urgent plz

I have Installed HP-UX on the other servers 1001 times and never had this issue...

Now I am Installing this on a blade server which is my first time.. which dosen't mean I cannot do it...

OldSchool
Honored Contributor

Re: struck at Installation.... little urgent plz

OldSchool
Honored Contributor

Re: struck at Installation.... little urgent plz

one of the responses in one of your (many) other post regarding blade servers was:

"Please double-check your model number referenced in your title.

The BL680c has an x86-64 processor and will not run HP-UX.

The BL860c has an IA-64 processor and will run HP-UX."

You didn't mention the model number here, but the above matches what is in the compatibility guide linked in the previous post, as well as what the quickspecs of a 680c say.
Rita C Workman
Honored Contributor

Re: struck at Installation.... little urgent plz

Grayh,

OldSchool makes a good point about the hardware version.
Another thing I noticed is in your later comments:

...Blade supports....HPUX 11.23. It does not list 11.31 !!

Rita