BladeSystem Management Software

Integrated Lights-Out (ILO2) Virtual Media scripting question

 
chuckk281
Trusted Contributor

Integrated Lights-Out (ILO2) Virtual Media scripting question

Jean-Denis had an Integrated Lights-Out (ILO2) question:

 

************

 

Hi

 

I’m trying to remotely mount the dvd9.20B firmware ISO on a BL460 G6 blade server with cpqlocfg V3 and the following inputfile

 

<RIBCL VERSION="2.0">

  <LOGIN USER_LOGIN="adminuser" PASSWORD="secret">

    <RIB_INFO MODE="write">

      <INSERT_VIRTUAL_MEDIA DEVICE="CDROM" IMAGE_URL="http://w.x.y.z/tmp/FW920B.ISO" />

    </RIB_INFO>

  </LOGIN>

</RIBCL>

 

When I lauch the script on my PC I get a message indicating, that script succeeded, but when I restart the blade server he doesn’t boot to the remote mounted iso, but boots on local disk instead. I have check the bios settings and don’t see what is wrong.

 

***************

 

Marc replied: 

Did you apply an « iLo Advanced for BladeSystem” license on the blade server?

This kind of license permits to script “Virtual Media”.

  

Then Jimmy jumped in with some info:  

I normally do this via an ssh CLI session. Along with mounting the image, you need to connect and set the

boot option. Using XML scripting this is done using INSERT_VIRTUAL_MEDIA, and SET_VM_STATUS

 

Page 80 of the iLO scripting guide shows the syntax for SET_VM_STATUS

 

http://bizsupport2.austin.hp.com/bc/docs/support/SupportManual/c02774508/c02774508.pdf

  

As already mentioned the Advance Pack iLO license is a requirement.

 

Then Chris had some advice:

You are missing the SET_VM_STATUS tag.  Simply specifying the INSERT_VIRTUAL_MEDIA location, doesn’t make it a bootable device for iLO.

 

Any other comments or suggestions?