Simpler Navigation for Servers and Operating Systems
Completed: a much simpler Servers and Operating Systems section of the Community. We combined many of the older boards, so you won't have to click through so many levels to get at the information you need. Check the consolidated boards here as many sub-forums are now single boards.
BladeSystem Management Software
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

iLO 2 Not Registering in DNS Sub-domain...

Highlighted
gxtoast
Occasional Advisor

iLO 2 Not Registering in DNS Sub-domain...

Hi Guys,

 

Our BL460c iLOs (version 2.01) cannot register themselves in any sub-domain, such as "ilo.mydomain.net". Where "mydomain.net" is a two-label Zone and "ilo" is a sub-domain of that Zone.

 

I first encountered this problem when attempting to register iLOs in a single-label Zone, such as "ilo.mydomain". Where "mydomain" is a single-label Zone and "ilo" is a sub-domain of that Zone.

 

When I first encountered the inability of iLOs to register themselves I thought it was due to the Zone being a single-label. So I created a two-label Zone, such as "mydomain.net" and configured the iLOs to register themselves directly into that Zone. This worked.

 

However, what I didn't try was to register the iLOs directly into the single-label (not just a sub-domain of a single-label) until recently. I just tried it and they were able to register themselves directly into the single-label Zone. I was dumbfounded, as it makes no sense for iLOs to have an issue with sub-domains (and not have an issue with a single-label Zone).

 

So, either it is a problem with iLO ddns registration, or a problem with Microsoft DNS, or both. The DNS is Windows 2008.

 

Any help would be appreciated. I am trying to push EBIPA for all our c7000 Enclosures and problems like this are undermining my argument.

 

Cheers,

Nick