BladeSystem Server Blades

BL460c Gen 8 with Graphics Expansion Blade Error

 
SOLVED
Go to solution
FallingSnow
Occasional Advisor

BL460c Gen 8 with Graphics Expansion Blade Error

I have been using a graphics expansion blade gen 8 with my bl460c gen 8 with no issues. I then bought a multi gpu carrier card and now whenever it's plugged in to the expansion the OA fails to recognize it and instead triggers a critical error "Management Processor on Blade 2 appears unresponsive."

As far as I know the expansion doesn't even have a management process. I have the latest OA bios (4.96) so I don't think that's the issue. Is there a way to update the rom on the expansion blade?

9 REPLIES 9
SanjeevGoyal
HPE Pro

Re: BL460c Gen 8 with Graphics Expansion Blade Error

Hello,

Please update the server with the latest bios and firmware with the3 latest.

Follow the below customer advisory for more clarifications.

https://support.hpe.com/hpesc/public/docDisplay?docId=c01114104&docLocale=en_US

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   

Regards,


I am a HPE Employee

Accept or Kudo

FallingSnow
Occasional Advisor

Re: BL460c Gen 8 with Graphics Expansion Blade Error

The partner server has been updated to the latest ILO and BIOS.

iLO Firmware Version: 2.76 Oct 31 2020

System ROM: I31 05/24/2019

From what I've read, the ROM on the expansion blade is updated by the OA firmware as soon as it's seated. The OA firmware is also updated to the latest.

OA Bay 1 Active OK -- 4.96 Dec 09 2019 A1

The issue still persists.

SanjeevGoyal
HPE Pro

Re: BL460c Gen 8 with Graphics Expansion Blade Error

Hello,

I would suggest you have a proper case be logged with HPE, and share the appropriate logs for further analysis.

 If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   

Regards,


I am a HPE Employee

Accept or Kudo

FallingSnow
Occasional Advisor

Re: BL460c Gen 8 with Graphics Expansion Blade Error

As far as I know these items are no longer under warranty. I just go another MultiGPU carrier card and it has the same issue.

How do I log a case with HPE?

Here is the Onboard Admin System Log: https://gist.github.com/FallingSnow/e1b54ce539e9ff3ed6085a7a3b4f6cf5

Is there other logs that would contain more information about this?

FallingSnow
Occasional Advisor

Re: BL460c Gen 8 with Graphics Expansion Blade Error

Are MultiGPU carrier cards only supported in Gen 9 Graphics Expansion Blade and not Gen 8?

FallingSnow
Occasional Advisor

Re: BL460c Gen 8 with Graphics Expansion Blade Error

I've discovered an error message in the OA DEBUG LOG. The log is just filled with these messages.

Jan 29 10:35:33  OA: I2c read failed on slot 2, trying to read packet header

I can provide the whole SHOW ALL log if requested but prefer not to post it publicly. 

SanjeevGoyal
HPE Pro

Re: BL460c Gen 8 with Graphics Expansion Blade Error

Hello,

I would suggest you have a proper case be logged with HPE, and share the appropriate logs for further analysis.

 If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   

Regards,


I am a HPE Employee

Accept or Kudo

FallingSnow
Occasional Advisor
Solution

Re: BL460c Gen 8 with Graphics Expansion Blade Error

Yes. I know. I asked "How do I log a case with HPE?" But I'll try elsewhere.

FallingSnow
Occasional Advisor

Re: BL460c Gen 8 with Graphics Expansion Blade Error

The issue was a bad expansion blade. Guess the power supply had a fault.