Simpler Navigation for Servers and Operating Systems
Completed: a much simpler Servers and Operating Systems section of the Community. We combined many of the older boards, so you won't have to click through so many levels to get at the information you need. Check the consolidated boards here as many sub-forums are now single boards.
BladeSystem Server Blades
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

BL460c Gen8, hangs in "Waiting to initialize hardware ..."

Radje123
Occasional Visitor

BL460c Gen8, hangs in "Waiting to initialize hardware ..."

I'm trying to install RHEL6.5 on BL460c Gen8 blades (which are in a c7000 chassis).

 
I have mounted the RHEL6.5 iso via the remote console.
Once I have selected to install RHEL6.5 on the system, it shows loading vmlinux ...., and after a some minutes the console shows waiting to initialize hardware ...
However, from that point on, nothing seems to happen (I waited for over one hour ...).


Checking the virtual consoles (ALT-F2 etc) I can see several warinigs and errors:
The first one is about a floppy: "FATAL error inserting floppy  ..... floppy.ko.gz no such device


Next I see:
ERR kernel: Not tainted 2.6.32-504.el6.x86_64 #1
followed by serveral "WARNING kernel:" messages


Next I see:
ERR udevd: worker [754] unexpectedly returned with status 0x0100
ERR udevd: worker [754] failed wile handling '/devices/virtual/cpuid/cpu7'
ERR udevd: worker [755] unexpectedly returned with status 0x0100
ERR udevd: worker [755] failed wile handling '/devices/virtual/cpuid/cpu8'
ERR udevd: worker [756] unexpectedly returned with status 0x0100
ERR udevd: worker [756] failed wile handling '/devices/virtual/cpuid/cpu9'
 

I also tried it with RHEL6.4 and CentOS 6.6, but quite similar results.

Has anyone a clue what is happening here?

The system is new. BIOS version seems the latest (2/8/2014), firmwares are also recent.
 

Many thanks in advance

2 REPLIES
Suman_1978
HPE Pro

Re: BL460c Gen8, hangs in "Waiting to initialize hardware ..."

Hi,

 

Were you able to fix this issue?

 

Is this issue happenening on a single server or multiple servers in that Enclosure?

If its a single server, then check the hard drives/controller for any fault.

 

Thank You!
I am a HP employee.

Useful Links for ProLiant Servers

Radje123
Occasional Visitor

Re: BL460c Gen8, hangs in "Waiting to initialize hardware ..."

It is a blade enclosure: C7000, containing 4 blades.

All blades show the same behavor.

 

I figured out that something keeps hanging in iLO.

 

Before I have had mounted via iLO a virtual floppy image which contains the Anaconda kickstart profile.

And the virtual CDROM contained the RHEL ISO.

 

The next time I want to install the system, it fails as earlier described.

However when I first reset the iLO, then the installation works fine.

 

I have opened a case with HP, but no resolution so far.