Simpler Navigation for Servers and Operating Systems
Completed: a much simpler Servers and Operating Systems section of the Community. We combined many of the older boards, so you won't have to click through so many levels to get at the information you need. Check the consolidated boards here as many sub-forums are now single boards.
BladeSystem Server Blades
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Problem Installing ESXi after FW Upgrasde 2015.10.0

SOLVED
Go to solution
M-Agahi
Occasional Collector

Problem Installing ESXi after FW Upgrasde 2015.10.0

hi

i have a c7000 and i have faced with a strange problem after upgrading one of the blade servers to 2015.10.0.

 

the esx couldnt be started so i tried to reinstall it with no luck.

i have erased boot disk also restored the rom to default settings . noluck

also downgraded the rom to an older 2011 SPP . no luck

in the post i see an X charachter keeps appearing in a new line following be emulex bla bla bla .

 

please help me

the specs of my server alongside screenshots are as follows :

BladeSystem c7000 Enclosure G2

BladeSystem c7000 DDR2 Onboard Administrator with KVM fw ver : 4.50 Jul 24 2015

ProLiant BL460c G7 rom ver I27 07/02/2013

here is the IML log

    Rack Infrastructure    03/14/2016 07:31    03/14/2016 07:31    1    LAN Settings Changed (Enclosure Serial Number CZ30505ME8)
    Rack Infrastructure    03/14/2016 13:00    03/14/2016 13:00    1    LAN Settings Changed (Enclosure Serial Number CZ30505ME8)
    Rack Infrastructure    03/14/2016 14:53    03/14/2016 14:53    1    LAN Settings Changed (Enclosure Serial Number CZ30505ME8)
    System Revision    03/16/2016 08:20    03/16/2016 08:20    1    ROM flashed (New version: 07/02/2013)
    POST Message    03/16/2016 08:38    03/16/2016 08:26    2    POST Error: 1770-Slot X Drive Array - Disk Drive Firmware Update Recommended
    POST Message    04/04/2016 13:41    04/04/2016 13:41    1    POST Error: 1770-Slot X Drive Array - Disk Drive Firmware Update Recommended

ProLiant BL460c G7
Discovered: No    System ROM    I27 07/02/2013        
          iLO3    1.85 May 13 2015        
          Power Management Controller   1.6

 

POST

esxi PSOD

.esxi logs

update :

this error occured when i tried to load the new hp spp 2016.04.0

[ 0.166965 ] [firmware bug] : the BIOS has corrupted hw-PMU resources  (MSR 38d is 330)

[ 2.646520] ERST : failed to get Error Log Address Range.

hp spp loading error 2016.04.0

also i noticed the POST return Codes in the iLO java web console status bar when the Xs appear

 

the order was this

 

fe28 during appearing Xs

6018 at the end of appearing Xs

continues to 5728 then fe2c

2 REPLIES
Torsten.
Acclaimed Contributor
Solution

Re: Problem Installing ESXi after FW Upgrasde 2015.10.0

You bricked the LOMs of the G7 servers, because you probably updated from NIC (CNA) version 3.x to 10.x directly, without a step to version 4.x.

 

How to repair?

 

Try to get the EMULEX original firmware ISO from these pages and boot from:

 

 

http://h20564.www2.hpe.com/hpsc/swd/public/detail?sp4ts.oid=4194639&swItemId=co_137306_2&swEnvOid=54

http://h20564.www2.hpe.com/hpsc/swd/public/readIndex?sp4ts.oid=4324631&swLangOid=8&swEnvOid=54

http://www.emulex.com/downloads/emulex/firmware-and-boot-code/oce11100-series/firmware-and-boot-code/

 

Once done, run SPP 2016.04 (or maybe 2015.10) again.


Hope this helps!
Regards
Torsten.

__________________________________________________
There are only 10 types of people in the world -
those who understand binary, and those who don't.

__________________________________________________
No support by private messages. Please ask the forum!

If you feel this was helpful please click the KUDOS! thumb below!   
M-Agahi
Occasional Collector

Re: Problem Installing ESXi after FW Upgrasde 2015.10.0

thank you so much for your help

 

worked like a charm

 

feeling happy an releaved