Simpler Navigation for Servers and Operating Systems
Completed: a much simpler Servers and Operating Systems section of the Community. We combined many of the older boards, so you won't have to click through so many levels to get at the information you need. Check the consolidated boards here as many sub-forums are now single boards.
BladeSystem Server Blades
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

SNMP traps from my ILOs (Authentication errors)

jackie baron_1
Regular Advisor

SNMP traps from my ILOs (Authentication errors)

I have 10 Blades with perfect OS on them...I have them monitored by a docile SNMP monitoring solution (Nagios/OpenNMS).
The ILOs, however are spitting out Community String Authentication Failure traps every 30 seconds.
So...every 30 seconds I receive a Community String trap from one of the ILOs

Why would these ILO's trap? Are they being polled by a chassis monitor and then just puking back a dodgy trap?
2 REPLIES
jackie baron_1
Regular Advisor

Re: SNMP traps from my ILOs (Authentication errors)

And they aren't being polled other that for ICMP. Every 30 seconds I get a trap about Authentication Failure,,,,,and I'm baffled.

Thanks for any help
Highlighted
Casper42
Trusted Contributor

Re: SNMP traps from my ILOs (Authentication errors)

Older iLOs and the default mode of iLO4 is that SNMP Polling requests are actually tunneled up into the OS through the iLO Driver.

So if you have prevented localhost or the OS side Authentication required turned on, this may be a host side config causing your grief.

The Enclosure doesn't use SNMP to talk to the individual iLOs, so I am not sure what else could be causing it.