Client Automation Standard Practitioners Forum
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 

CAS 7.2 Configuration server not starting

SOLVED
Go to Solution
Valued Contributor

CAS 7.2 Configuration server not starting

Hi ,

I am using CAS 7.2 starter and standard , below are my problems

1.CAS management portal talking too much of time to start

2.CAS configuration server service not starting ... starting but suddenly stop once the services refreshed

Attached is the logfile for configuration server
4 REPLIES
Honored Contributor

Re: CAS 7.2 Configuration server not starting

for #2 we see the following in the log...
CCM6136I 15:42:11 System Task --- util_logmsg: ! Verify Class DMA instance count does not equal actual instance count
CCM6136I 15:42:11 System Task --- util_logmsg: ! Verify Class DMA TotalInstanceCount is <608>, actual instance count is <607>
CCM6136I 15:42:11 System Task --- util_logmsg: This condition can be fixed by running ZEDMAMS VERB=REFRESH_DMA,PREVIEW=NO,DOMAIN=PATCHMGR,CLASS=FILE

So as suggested... with the ConfigSvr service stopped go to the DOS prompt and navigate to ConfigurationServer\Bin and run...
ZEDMAMS VERB=REFRESH_DMA,PREVIEW=NO,DOMAIN=PATCHMGR,CLASS=FILE
Now try to restart the CAS server. Maybe this will resolve #1 as well.

Note that CAS 7.5 is now available so you might want to start looking at this version instead.

HTH.

Karl.

Valued Contributor

Re: CAS 7.2 Configuration server not starting

I have removed the jobs.ckpt and start the services , it has created new file

It will not show the patches/Softwares etc... deployed beofore right?

Please correct me If I am wrong
Honored Contributor

Re: CAS 7.2 Configuration server not starting

It will not show the patches/Softwares etc...
Where will it not show these?
If you've already deployed patches and applications then deleting the jobs file while not stop these from displaying in the reporting server view! What you lose by deleting this file any any scheduled jobs that you'd created.
Valued Contributor

Re: CAS 7.2 Configuration server not starting

Thanks for ur great support shown


I closing this thread

Thanks
Mruthyunjaya AR
//Add this to "OnDomLoad" event