Comware Based
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

3com 4800g port25 doesn't function

 
asyring
Occasional Contributor

3com 4800g port25 doesn't function

Hi

 

I've got a problem. I want to connect a E4500 to port 25 but I can't ping the device.

On port 14 with a SPF 1000_Base_T adaptor it works.

 

 

display interface GigabitEthernet 1/0/25
 GigabitEthernet1/0/25 current state: UP
 IP Packet Frame Type: PKTFMT_ETHNT_2, Hardware Address: 4001-c649-d7d9
 Description: marvin_int
 Loopback is not set
 Media type is twisted pair
 Port hardware type is  1000_BASE_T
 1000Mbps-speed mode, full-duplex mode
 Link speed type is autonegotiation, link duplex type is autonegotiation
 Flow-control is not enabled
 The Maximum Frame Length is 1522
 Broadcast MAX-ratio: 100%
 Unicast MAX-ratio: 100%
 Multicast MAX-ratio: 100%
 Forbid jumbo frame to pass
 PVID: 1
 Mdi type: auto
 Link delay is 0(sec) 
 Port link-type: hybrid
  Tagged   VLAN ID : 2
  Untagged VLAN ID : 1
 Port priority: 0
 Peak value of input: 37 bytes/sec, at 2010-11-28 09:46:34 
 Peak value of output: 14759 bytes/sec, at 2010-11-28 10:45:21 
Last 300 seconds input:  0 packets/sec 6 bytes/sec     0%
 Last 300 seconds output:  110 packets/sec 14759 bytes/sec      0%
 Input (total):  2194 packets, 170444 bytes
         1676 unicasts, 314 broadcasts, 204 multicasts
 Input (normal):  2194 packets, - bytes
         1676 unicasts, 314 broadcasts, 204 multicasts
 Input:  0 input errors, 0 runts, 0 giants, 0 throttles
         0 CRC, 0 frame, - overruns, 0 aborts
         - ignored, - parity errors
 Output (total): 592922 packets, 86543363 bytes
         93225 unicasts, 453745 broadcasts, 45952 multicasts, 0 pauses
 Output (normal): 592922 packets, - bytes
         93225 unicasts, 453745 broadcasts, 45952 multicasts, 0 pauses
 Output: 0 output errors, - underruns, - buffer failures
         0 aborts, 0 deferred, 0 collisions, 0 late collisions
         0 lost carrier, - no carrier

 

display interface GigabitEthernet 1/0/14
 GigabitEthernet1/0/14 current state: DOWN
 IP Packet Frame Type: PKTFMT_ETHNT_2, Hardware Address: 4001-c649-d7ce
 Description: GigabitEthernet1/0/14 Interface
 Loopback is not set
 Media type is twisted pair,Port hardware type is 1000_BASE_T_AN_SFP
 Unknown-speed mode, unknown-duplex mode
 Link speed type is autonegotiation, link duplex type is autonegotiation
 Flow-control is not enabled
 The Maximum Frame Length is 1522
 Broadcast MAX-ratio: 100%
 Unicast MAX-ratio: 100%
 Multicast MAX-ratio: 100%
 Forbid jumbo frame to pass
 PVID: 1
 Mdi type: auto
 Link delay is 0(sec) 
 Port link-type: hybrid
  Tagged   VLAN ID : 2
  Untagged VLAN ID : 1
 Port priority: 0
 Peak value of input: 0 bytes/sec, at 2010-11-28 08:32:33 
 Peak value of output: 0 bytes/sec, at 2010-11-28 08:32:33 
 Last 300 seconds input:  0 packets/sec 0 bytes/sec     -%
Last 300 seconds output:  0 packets/sec 0 bytes/sec    -%
 Input (total):  170585 packets, 21327528 bytes
         115901 unicasts, 35147 broadcasts, 19537 multicasts
 Input (normal):  170585 packets, - bytes
         115901 unicasts, 35147 broadcasts, 19537 multicasts
 Input:  0 input errors, 0 runts, 0 giants, 0 throttles
         0 CRC, 0 frame, - overruns, 0 aborts
         - ignored, - parity errors
 Output (total): 16889618 packets, 2723182865 bytes
         684054 unicasts, 9615175 broadcasts, 6590389 multicasts, 0 pauses
 Output (normal): 16889618 packets, - bytes
         684054 unicasts, 9615175 broadcasts, 6590389 multicasts, 0 pauses
 Output: 0 output errors, - underruns, - buffer failures
         0 aborts, 0 deferred, 0 collisions, 0 late collisions
         0 lost carrier, - no carrier

 

I don't understand, what's wrong.

The Mac-Address is shown

 

 

display mac-address interface GigabitEthernet 1/0/25
MAC ADDR       VLAN ID  STATE          PORT INDEX               AGING TIME(s)
4001-c6c4-a681 1        Learned        GigabitEthernet1/0/25    AGING        
4001-c6c4-a6b3 1        Learned        GigabitEthernet1/0/25    AGING        
4001-c6c4-a681 2        Learned        GigabitEthernet1/0/25    AGING        
4001-c6c4-a6b3 2        Learned        GigabitEthernet1/0/25    AGING        

  ---  4 mac address(es) found  --- 

 

 

Could someone help me?

I don't no why it shows the mac but I can't ping the device.

 

best regards

alex

 

 

P.S. This thread has been moved from ProCurve / ProVision-Based to Comware-Based - HP Forum Moderator