Comware Based
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

DHCP Relay bug? 4500G

Josh-DPI
Occasional Visitor

DHCP Relay bug? 4500G

We are using a 4500G as our Layer 3 switch and as a DHCP relay agent sending all DHCP requests to our Netware DHCP server.  Everything works fine for a couple days, but after a while clients can no longer get ip addresses.



 



The solution is to undo and then redo the DHCP SELECT RELAY command.  As soon as I do this on a given interface, everything works again for that VLAN.



It appears this has something to do with the 4500G keeping old entries in its ARP table, i.e. when the problem occurs there are usually multiple ip addresses listed for the same client MAC address.



Running the latest firmware on the switch.



Does anyone have any idea what is going on here?



 



4 REPLIES
Fred_Mancen_1
Super Advisor

Re: DHCP Relay bug? 4500G

As a workaround you can define a lower aging time to the ARP table. I didn't face this problem before, but maybe it helps.



Regards



Josh-DPI
Occasional Visitor

Re: DHCP Relay bug? 4500G

Thank you for the reply.  I have lowered the aging timer and will see if that helps.  I will report back my findings.



Josh-DPI
Occasional Visitor

Re: DHCP Relay bug? 4500G

I am not sure why, but by lowering the aging timer from 20 minutes down to 15 minutes everything seems to be working fine.  Thanks again for the advice.



Fred_Mancen_1
Super Advisor

Re: DHCP Relay bug? 4500G

Good to hear from you that the workaround worked well. Great.



Regards