Comware Based
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Failing to establish WLAN connection on MSR954 JH297A router

lennutrajektoor
Occasional Advisor

Failing to establish WLAN connection on MSR954 JH297A router

I'm at loss to figure out why I'm unable to properly connect to WiFi network configured on HPE JH297A router. I have radio link up, DHCP up & tested, serivice-template enabled, routing configured. I can't obtain an IP after I have logged in. Debugging shows nothing why this fails and is this security configuration issue or DHCP issue. Examples in IP Service Configuration Guide seem not to work properly for me.

Please provide me the simpliest template & other configuration necessary to have the HPE router working over WiFi with WEP keys.

Funnuly the router supports WPA2-PSK crypto but there's no word in manual about it.

4 REPLIES
lennutrajektoor
Occasional Advisor

Re: Failing establishing WLAN connection on MSR954 JH297A router

Even when I configured the WiFi connection as opened (no WEP keys) it can't obtain an IP and just states can't connect to the network.

 

Trying to figure out the reason by sniffing with Wireshark I don't see any error message. That leads to the idea the router doesn't want to "cooperated" and I'm totally failing to understand what exactly causing it.

lennutrajektoor
Occasional Advisor

Re: Failing establishing WLAN connection on MSR954 JH297A router

Where can I change user authentication mode shown in wlan service-template lihtne as under client-security authentication-mode there are only dot1x, mac, oui otptions?

 Service template name        : lihtne
 Description                  : Not configured
 SSID                         : lihtne
 SSID-hide                    : Disabled
 User-isolation               : Disabled
 Service template status      : Disabled
 Maximum clients per BSS      : Not configured
 VLAN ID                      : 1
 AKM mode                     : Not configured
 Security IE                  : Not configured
 Cipher suite                 : Not configured
 TKIP countermeasure time     : 0 sec
 PTK lifetime                 : 43200 sec
 GTK rekey                    : Enabled
 GTK rekey method             : Time-based
 GTK rekey time               : 86400 sec
 GTK rekey client-offline     : Disabled
 User authentication mode     : Bypass
 Intrusion protection         : Disabled
 Intrusion protection mode    : Temporary-block
 Temporary block time         : 180 sec
 Temporary service stop time  : 20 sec
 Fail VLAN ID                 : Not configured
 802.1X handshake             : Disabled
 802.1X handshake secure      : Disabled
 802.1X domain                : Not configured
 MAC-auth domain              : Not configured
 Max 802.1X users per BSS     : 4096
 Max MAC-auth users per BSS   : 4096
 802.1X re-authenticate       : Disabled
 Authorization fail mode      : Online
 Accounting fail mode         : Online
 Authorization                : Permitted
 Key derivation               : SHA1
 PMF status                   : Disabled
 Hotspot policy number        : Not configured
 Forwarding policy status     : Disabled
 Forwarding policy name       : Not configured
 FT status                    : Disabled
 QoS trust                    : Port
 QoS priority                 : 0

lennutrajektoor
Occasional Advisor

Re: Failing establishing WLAN connection on MSR954 JH297A router

Can someone provide simplest WiFi setup configuration for MSR954 Comware 7 that will yield in assigning IP addresses via DHCP? I still fail to obtain an IP from DHCP when logging in to WiFi network configured on MSR954. It happens regardless do I have protected connection or open one. I susptect security works but somehow DHCP response does not get to the client.

Do I neet to define VLAN in service-template to be able to assgine IPs via DHCP at all?

lennutrajektoor
Occasional Advisor

Re: Failing establishing WLAN connection on MSR954 JH297A router

The issue I was having was due to the fact by default the MSR954 JH297A VLANs come in a mode which won't fire them up even when WLAN-radio is assigned to it via service-template. No shutdown makes it active but will remain in DOWN / DOWN state.. That explains why I didn't get any traffic for Wireshark or debuging didn't show up any sign why it failed to happen.