Comware Based
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

HP 5500-HI - Voip config issues

zwerger
Frequent Advisor

HP 5500-HI - Voip config issues

Hi,

 

I just installed the 5500-HI Poe+ Switch connected to a 5500-HI without PoE in IRF. Everything is working fine, the Workstations work as expected and do not loose the connection.

The VOIP-Phones instead randomly loose their connection and the VOIP phone reboots. I don't know why and tried to disable every automatism that can influence the behavior but with no luck. All ports are configured in the same way, here what I configured exactly:

 

interface GigabitEthernet1/0/23
 port link-mode bridge
 description VoIP-PoE-Phone-Port
 port access vlan 163
 undo voice vlan mode auto
 voice vlan 163 enable
 speed 100
 duplex full
 broadcast-suppression pps 3000
 undo jumboframe enable
 poe priority critical
 apply poe-profile index 1
 stp edged-port enable
 lldp compliance admin-status cdp txrx

 

And here some logbuffer output:

%Feb 10 16:33:12:126 2015 sw6-1 MSTP/6/MSTP_FORWARDING: Instance 0's port GigabitEthernet1/0/17 has been set to forwarding state.
%Feb 10 16:33:12:125 2015 sw6-1 IFNET/3/LINK_UPDOWN: GigabitEthernet1/0/17 link status is UP.
%Feb 10 16:33:09:751 2015 sw6-1 IFNET/3/LINK_UPDOWN: GigabitEthernet1/0/17 link status is DOWN.
%Feb 10 16:33:03:731 2015 sw6-1 MSTP/6/MSTP_FORWARDING: Instance 0's port GigabitEthernet1/0/17 has been set to forwarding state.
%Feb 10 16:33:03:729 2015 sw6-1 IFNET/3/LINK_UPDOWN: GigabitEthernet1/0/17 link status is UP.
%Feb 10 16:33:01:570 2015 sw6-1 IFNET/3/LINK_UPDOWN: GigabitEthernet1/0/17 link status is DOWN.
%Feb 10 16:33:01:019 2015 sw6-1 MSTP/6/MSTP_FORWARDING: Instance 0's port GigabitEthernet1/0/17 has been set to forwarding state.
%Feb 10 16:33:01:018 2015 sw6-1 IFNET/3/LINK_UPDOWN: GigabitEthernet1/0/17 link status is UP.
 GigabitEthernet1/0/17:  Port poe on: 802.3af-compliant PD ,rawstatus=0x1.
 GigabitEthernet1/0/32:  Port poe off: underload state ,rawstatus=0x1e.
%Feb 10 16:32:14:019 2015 sw6-1 IFNET/3/LINK_UPDOWN: GigabitEthernet1/0/32 link status is DOWN.
%Feb 10 16:31:27:995 2015 sw6-1 MSTP/6/MSTP_FORWARDING: Instance 0's port GigabitEthernet1/0/16 has been set to forwarding state.
%Feb 10 16:31:27:994 2015 sw6-1 IFNET/3/LINK_UPDOWN: GigabitEthernet1/0/16 link status is UP.
%Feb 10 16:31:25:618 2015 sw6-1 IFNET/3/LINK_UPDOWN: GigabitEthernet1/0/16 link status is DOWN.
%Feb 10 16:31:25:317 2015 sw6-1 MSTP/6/MSTP_FORWARDING: Instance 0's port GigabitEthernet1/0/15 has been set to forwarding state.
%Feb 10 16:31:25:316 2015 sw6-1 IFNET/3/LINK_UPDOWN: GigabitEthernet1/0/15 link status is UP.
%Feb 10 16:31:23:136 2015 sw6-1 IFNET/3/LINK_UPDOWN: GigabitEthernet1/0/15 link status is DOWN.
%Feb 10 16:31:19:617 2015 sw6-1 MSTP/6/MSTP_FORWARDING: Instance 0's port GigabitEthernet1/0/16 has been set to forwarding state.
%Feb 10 16:31:19:616 2015 sw6-1 IFNET/3/LINK_UPDOWN: GigabitEthernet1/0/16 link status is UP.
%Feb 10 16:31:17:235 2015 sw6-1 MSTP/6/MSTP_FORWARDING: Instance 0's port GigabitEthernet1/0/15 has been set to forwarding state.
%Feb 10 16:31:17:234 2015 sw6-1 IFNET/3/LINK_UPDOWN: GigabitEthernet1/0/15 link status is UP.
%Feb 10 16:31:17:177 2015 sw6-1 IFNET/3/LINK_UPDOWN: GigabitEthernet1/0/16 link status is DOWN.
%Feb 10 16:31:16:622 2015 sw6-1 MSTP/6/MSTP_FORWARDING: Instance 0's port GigabitEthernet1/0/16 has been set to forwarding state.
%Feb 10 16:31:16:621 2015 sw6-1 IFNET/3/LINK_UPDOWN: GigabitEthernet1/0/16 link status is UP.
 GigabitEthernet1/0/16:  Port poe on: 802.3af-compliant PD ,rawstatus=0x1.
 GigabitEthernet1/0/15:  Port poe on: 802.3af-compliant PD ,rawstatus=0x1.

 

I also set the following:

voice vlan mac-address 0002-3e00-0000 mask ffff-ff00-0000
 undo voice vlan security enable

 

I don't know why it does not work....do you have some idea what I am missing or what I set up wrong?

 

Thanks for your help!

Best regards,

Jürgen

3 REPLIES
Vince-Whirlwind
Honored Contributor

Re: HP 5500-HI - Voip config issues

Do a display poe interface power and a display poe-profile.

 

Also, bad stack cables can cause weird power issues - swap them and check they have no bent pins and are properly seated.

zwerger
Frequent Advisor

Re: HP 5500-HI - Voip config issues

Hi,

 

the cables are ok, the problem appears on all voip phones connected to that switch:

 

output from: display poe interface power 

 Interface   CurPower  PeakPower   MaxPower  PD Description
             (W)       (W)         (W)
 PSE : 4
 GE1/0/1     5.6       10.4        30.0
 GE1/0/2     0.0       0.0         30.0
 GE1/0/3     5.0       10.4        30.0
 GE1/0/4     0.0       0.0         30.0
 GE1/0/5     0.0       0.0         30.0
 GE1/0/6     5.2       7.6         30.0
 GE1/0/7     4.8       10.4        30.0
 GE1/0/8     5.6       10.2        30.0
 GE1/0/9     4.8       10.2        30.0
 GE1/0/10    4.8       10.2        30.0
 GE1/0/11    4.8       9.6         30.0
 GE1/0/12    4.8       10.0        30.0
 GE1/0/13    4.6       10.2        30.0
 GE1/0/14    4.8       10.4        30.0
 GE1/0/15    5.2       9.4         30.0
 GE1/0/16    5.0       10.0        30.0
 GE1/0/17    4.6       9.6         30.0
 GE1/0/18    0.0       0.0         30.0
 GE1/0/19    0.0       0.0         30.0
 GE1/0/20    0.0       0.0         30.0
 GE1/0/21    4.6       9.6         30.0
 GE1/0/22    0.0       0.0         30.0
 GE1/0/23    4.8       10.2        30.0
 GE1/0/24    0.0       0.0         30.0
 GE1/0/25    5.6       10.4        30.0
 GE1/0/26    0.0       0.0         30.0
 GE1/0/27    0.0       0.0         30.0
 GE1/0/28    0.0       0.0         30.0
 GE1/0/29    4.8       9.6         30.0
 GE1/0/30    0.0       0.0         30.0
 GE1/0/31    0.0       0.0         30.0
 GE1/0/32    0.0       0.0         30.0
 GE1/0/33    0.0       0.0         30.0
 GE1/0/34    0.0       0.0         30.0
 GE1/0/35    0.0       0.0         30.0
 GE1/0/36    0.0       0.0         30.0
 GE1/0/37    0.0       0.0         30.0
 GE1/0/38    0.0       0.0         30.0
 GE1/0/39    0.0       0.0         30.0
 GE1/0/40    0.0       0.0         30.0
 GE1/0/41    3.8       5.2         30.0
 GE1/0/42    0.0       0.0         30.0
 GE1/0/43    0.0       0.0         30.0
 GE1/0/44    0.0       0.0         30.0
 GE1/0/45    6.6       10.0        30.0
 GE1/0/46    6.2       10.8        30.0
 GE1/0/47    0.0       0.0         30.0
 GE1/0/48    0.0       0.0         30.0
   ---  21 port(s) on,    102.6 (W) consumed,   697.4 (W) remaining ---

 

The poe-Profile is the following:

poe-profile PoE-Enabled 1
 poe enable

 

and is applied to all voip-ports

 

Thanks,

Jürgen

shan_30
Occasional Visitor

Re: HP 5500-HI - Voip config issues

Hi,

In that case assign the poe max-power manually based on the requirement of the device and also assign the speed into 100 mbps. It works....

 

 

dis poe int: 
GE1/0/22 Enabled Low 1.7 On 0 Delivering Power

GE1/0/28 Enabled Low 2.0 On 0 Delivering Power

 

 

 

Port config


#
interface GigabitEthernet1/0/22
port link-type hybrid
undo port hybrid vlan 1
port hybrid vlan 124 untagged
port hybrid pvid vlan 124
voice-vlan 24 enable
stp edged-port
poe enable
poe max-power 6700
#
interface GigabitEthernet1/0/28
port link-type hybrid
undo port hybrid vlan 1
port hybrid vlan 124 untagged
port hybrid pvid vlan 124
voice-vlan 24 enable
speed 100
duplex full
stp edged-port
poe enable
poe max-power 22000