Comware Based
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

LACP on 2910al using SFP+SR ports

SneakZa
Occasional Visitor

LACP on 2910al using SFP+SR ports

Hi,

 

 

i have two  2910al switches with SFP+SR ports I would like to trunk the two switch together using the SFP+ports 

 

these are the command I use on both switches yet the port status do not change to UP

any idea what I need to do to bring these ports up?

 

if i do a "show tech transceivers" the SFP+SR ports are being initialized.

 

See all info below

 

 

hpswitch1(config)#  a1-a2 Trk1 LACP 

hpswitch2(config)#  a1-a2 Trk1 LACP 

 

hpswitch1(config)# int a1-a2
hpswitch1(eth-A1-A2)# enable

 

hpswitch2(config)# int a1-a2
hpswitch2(eth-A1-A2)# enable

 

 

hpswitch1(config)# show lacp

LACP

PORT LACP TRUNK PORT LACP LACP
NUMB ENABLED GROUP STATUS PARTNER STATUS
---- ------- ------- ------- ------- -------
A1 Active Trk2 Down No Success
A2 Active Trk2 Down No Success

 

hpswitch2(config)# show lacp

LACP

PORT LACP TRUNK PORT LACP LACP
NUMB ENABLED GROUP STATUS PARTNER STATUS
---- ------- ------- ------- ------- -------
A1 Active Trk2 Down No Success
A2 Active Trk2 Down No Success

 

 

hpswitch1#  tech transceivers

transceivers

Transceiver Technical Information:
Port # | Type | Prod # | Serial # | Part #
-------+-----------+--------+------------------+----------
A1 | SFP+SR | J9150A | DE211HX09B | 1990-3882
A2 | SFP+SR | J9150A | DE211HX0C7 | 1990-3882

 

 

hpswitch2 #  tech transceivers

transceivers

Transceiver Technical Information: 
Port # | Type | Prod # | Serial # | Part # 
-------+-----------+--------+------------------+----------
A1 | SFP+SR | J9150A | DE211HX09B | 1990-3882 
A2 | SFP+SR | J9150A | DE211HX0C7 | 1990-3882

1 REPLY
Taieb_HP
Occasional Visitor

Re: LACP on 2910al using SFP+SR ports

Hi, 

the LACP config seems to be correct

may you ensure if there is config mismatch ( speed , duplex, vlan allowed, ....) 

also check the cables.

if the issue still persist remove the lacp config and check the transciver one by one.

for example: connection between both switch using only  one link.

try to loop one transciver ( connect TX to RX ) and see if it works.

hope it will be helpful.