HPE Community read-only access December 15, 2018
This is a maintenance upgrade. You will be able to read articles and posts, but not post or reply.
Hours:
Dec 15, 4:00 am to 10:00 am UTC
Dec 14, 10:00 pm CST to Dec 15, 4:00 am CST
Dec 14, 8:00 pm PST to Dec 15, 2:00 am PST
Comware Based
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

MSTP configuration - Can't Add/Delete VLAN to/from Instance

 
ErsanY
Occasional Visitor

MSTP configuration - Can't Add/Delete VLAN to/from Instance

Hello,

It is my first time here. We have two HP A2520X switches and the Comware version on them is 5.20.105

Recently I needed to add a new third VLAN to the switches. I have created the VLAN. Added the VLAN to the trunk ports. The connections through the VLAN are working fine.

But I am not able to add the VLAN, VLAN 1261, into MST Instance 1 on both of the SW-A and SW-B HP switches. Does anyone know what is the problem?

Also there is one extra VLAN, VLAN 2400 that I have created some time ago on the SW-A. I am trying to delete it from Instance 1, but it doesnt get deleted. Something stops it. Any idea why I cant delete the vlan?

I will share some of the outputs with you below:

Switch A:

[SW-A-mst-region]dis this
#
stp region-configuration
 region-name MST_Region_Test
 revision-level 1
 instance 1 vlan 1200 1308 2400 >>> I can't delete VLAN 2400??  I cant add VLAN 1261?
 active region-configuration

[SW-A]dis vlan
 Total 4 VLAN exist(s).
 The following VLANs exist:
  1(default), 1200, 1261, 1308,

Switch B:

[SW-B-mst-region]dis this
#
stp region-configuration
 region-name MST_Region_Test
 revision-level 1
 instance 1 vlan 1200 1308 >>> I can't add VLAN 1261?
 active region-configuration

[SW-B]dis vlan
 Total 4 VLAN exist(s).
 The following VLANs exist:
  1(default), 1200, 1261, 1308,

Please let me know if you need more information/output.

Thanks in advance for your help.

Regards

 

 

 

1 REPLY
VoIP-Buddy
HPE Pro

Re: MSTP configuration - Can't Add/Delete VLAN to/from Instance

ErsanY,

Are there any numbers after the 5.20.105 in the Comware version?   That version that you provided only tells us that it is running Comware 5.  The numbers and letter after the 105 tell us the build number.  That is more important..

Thanks!

David