Comware Based
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

One of the Switchports on HP 5900AF-48XGT-4QSFP+ is no longer responding

srinathk
Occasional Visitor

One of the Switchports on HP 5900AF-48XGT-4QSFP+ is no longer responding

One of the Switchports on HP 5900AF-48XGT-4QSFP+ is no longer responding. I do not see any activity at all on this port. Have tested with multiple cables by directly connecting a laptop to this port and I dont even see link lights on the port. I see the following errors in the logs in diag-info:

IF_PHY_IOCTL fails, Cmd(0x108121f), ifindex(109), ErrCode(0x40010008).
*Jun 21 11:18:47:779 2016 us-nat-a5-sw01 IFNET/3/IF_ERROR: [Ten-GigabitEthernet2/0/44]Get port LAN/WAN mode info failed, ret: 0x40010008
*Jun 21 11:19:36:153 2016 us-nat-a5-sw01 IFNET/3/IF_ERROR: <mdc1>
IF_PHY_IOCTL fails, Cmd(0x108121f), ifindex(109), ErrCode(0x40010008).
*Jun 21 11:19:36:153 2016 us-nat-a5-sw01 IFNET/3/IF_ERROR: [Ten-GigabitEthernet2/0/44]Get port LAN/WAN mode info failed, ret: 0x40010008

*Jun 21 11:19:39:675 2016 us-nat-a5-sw01 IFNET/3/IF_ERROR: <mdc1>
IF_PHY_IOCTL fails, Cmd(0x108121f), ifindex(109), ErrCode(0x40010008).
*Jun 21 11:19:39:675 2016 us-nat-a5-sw01 IFNET/3/IF_ERROR: [Ten-GigabitEthernet2/0/44]Get port LAN/WAN mode info failed, ret: 0x40010008

 

Any pointers on resolving this issue would be much appreciated. Thanks. 

5 REPLIES
Vince-Whirlwind
Honored Contributor

Re: One of the Switchports on HP 5900AF-48XGT-4QSFP+ is no longer responding

How about a display interface or display transceiver alarm

srinathk
Occasional Visitor

Re: One of the Switchports on HP 5900AF-48XGT-4QSFP+ is no longer responding

<us-nat-a5-sw01>dis int Ten-GigabitEthernet 2/0/44
Ten-GigabitEthernet2/0/44
Current state: DOWN
Line protocol state: DOWN
IP Packet Frame Type: PKTFMT_ETHNT_2, Hardware Address: bcea-fa06-350c
Description: Ten-GigabitEthernet2/0/44 Interface
Bandwidth: 100000kbps
Loopback is not set
Media type is twisted pair
Port hardware type is 10G_BASE_TX
Unknown-speed mode, unknown-duplex mode
Link speed type is autonegotiation, link duplex type is autonegotiation
Flow-control is not enabled
The Maximum Frame Length is 10000
Allow jumbo frame to pass
Broadcast MAX-ratio: 100%
Multicast MAX-ratio: 100%
Unicast MAX-ratio: 100%
PVID: 671
Mdi type: automdix
Port link-type: access
Tagged Vlan: none
UnTagged Vlan: 671
Port priority: 0
Last clearing of counters: Never
Peak value of input: 24927424 bytes/sec, at 2016-02-11 17:45:24
Peak value of output: 48323624 bytes/sec, at 2016-02-11 18:29:06
Last 300 seconds input: 0 packets/sec 0 bytes/sec -%
Last 300 seconds output: 0 packets/sec 0 bytes/sec -%
Input (total): 70110861178 packets, 15320661255054 bytes
69997398109 unicasts, 15106 broadcasts, 351626 multicasts, 0 pauses
Input (normal): 69997764841 packets, - bytes
69997398109 unicasts, 15106 broadcasts, 351626 multicasts, 0 pauses
Input: 0 input errors, 0 runts, 0 giants, 0 throttles
0 CRC, 0 frame, - overruns, 0 aborts
- ignored, - parity errors
Output (total): 102326033301 packets, 67328352571642 bytes
102126976173 unicasts, 29828666 broadcasts, 169228462 multicasts, 0 pauses
Output (normal): 102326033301 packets, - bytes
102126976173 unicasts, 29828666 broadcasts, 169228462 multicasts, 0 pauses
Output: 0 output errors, - underruns, - buffer failures
0 aborts, 0 deferred, 0 collisions, 0 late collisions
0 lost carrier, - no carrier

 

<us-nat-a5-sw01>display transceiver alarm interface Ten-GigabitEthernet 2/0/44
The port has no transceiver information.

 

pattap
Regular Advisor

Re: One of the Switchports on HP 5900AF-48XGT-4QSFP+ is no longer responding

have you reported this to HP? 

It seems like hardware issue, input/output control failed?

I've just checked on mine 5900 for debugs that may shed some light, I'd debugging system-event 

also try dis transceiver diagnosis interface Ten-GigabitEthernet 2/0/44

the below is an output from a working interface for comparison

dis transceiver diagnosis interface Ten-GigabitEthernet 1/0/2

Ten-GigabitEthernet1/0/2 transceiver diagnostic information:

  Current diagnostic parameters:

    Temp.(▒▒C) Voltage(V)  Bias(mA)  RX power(dBm)  TX power(dBm)

    22         3.34        5.14      -2.23          -2.01

  Alarm thresholds:

          Temp.(▒▒C) Voltage(V)  Bias(mA)  RX power(dBm)  TX power(dBm)

    High  81         3.80        16.50     1.00           1.00

    Low   0          2.81        1.00      -11.90         -10.30

VoIP-Buddy
Trusted Contributor

Re: One of the Switchports on HP 5900AF-48XGT-4QSFP+ is no longer responding

Are you using a genuine HPE Transceiver?  Is there any information in the logbuffer?  display logbuffer reverse would be helpful.

David

pattap
Regular Advisor

Re: One of the Switchports on HP 5900AF-48XGT-4QSFP+ is no longer responding

even if the sfp is not HP it was working at some point by the look of the counters on the interface